Recai Kutan'dan pasaport açıklaması: İçişleri Bakanlığı'nı ben aradım

SAADET'in eski Genel Başkanı Recai Kutan'dan, Karamollaoğlu'nun pasaport açıklamasına destek: Üzücü bir hadiseydi, ben de İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi aradım ve bu ayıbın düzeltilmesini istedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SAADET Lideri Temel Karamollaoğlu’nun, isminin karşısına ‘terör’ ifadesi yazılarak, pasaportunun yenilenmediğini açıklamasının bir açıklama da Saadet Partisi kurucu Genel Başkanı Kutan’dan geldi.

Kutan, Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada, Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarını doğruladı. Kutan, “Genel Başkanımız Temel Bey pasaportunu yenilemek maksadıyla nüfus müdürlüğüne gidince kendisini karşılıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Daha sonra pasaportunuzu değiştirme imkânımız yok, çünkü isminizin yanında terörle iltisaklı notu var diyorlar. Bunun üzerine Temel Karamollaoğlu beni aradı ve nasıl bir yol izleyeceğimizi istişare ettik. Üzücü bir hadiseydi, ben de İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyi aradım ve bu ayıbın düzeltilmesini istedim. Yetkili beni dinledikten sonra durumu araştırdı ve 1 saat sonra beni aradı. Bir yanlışlık olduğunu ve Temel Bey’in pasaportunu değiştirebileceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV'de katıldığı programda Özlem Akarsu Çelik'in sorusu üzerine 24 Haziran seçimlerinin ardından pasaport değiştirmek için gittiği nüfus müdürlüğünde isminin karşısına ‘terör’ ifadesinin yazıldığını öğrendiğini söylemişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun pasaportun o dönem yaşanan yoğunluk nedeniyle 6 gün sonra verildiğini söylemesi üzerine hükümete yakın medyada, ‘Pasaport krizi yalanlandı’ şeklinde haberler yer almıştı.