Buldan: Size kaybettirmek için bugün alanlardayız

İstanbul'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Buldan, "Diyorlar ki 'Sizin adayınız yok ki siz niye alanlara çıkıyorsunuz.' Size kaybettirmek için bugün alanlardayız. Aday çıkarmadığımız yerlerde AKP’ye nasıl kaybettirdiğimizi herkes gördü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde düzenlediği mitingde konuştu.

31 Mart yerel seçiminden sonra İstanbul'un dışında HDP'nin kazandığı belediyelerde de mazbataların iptal edildiğini söyleyen Pervin Buldan, "Diyarbakır’ın, Van’ın, Erzurum’un ilçelerinde HDP’li belediye eşbaşkanlarına ne yapıldıysa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na da aynısı yapıldı. Kazanılan belediyeler elimizden alındı" ifadelerini kullandı.

"İstanbul Belediye Başkanlığı’nı Binali Yıldırım kazanmış olsaydı bugün seçim tekrarlanmayacaktı" diyen Buldan, "AKP bir kez daha hukuksuzluğun altına imza attı. Bölgede 6 belediye ve İstanbul’da 1 belediye başkanına mazbataları verilmedi. YSK’ye başvurmamıza rağmen dilekçelerimiz kabul edilmedi, İstanbul’da binlerce oy alan CHP’nin adayının itirazları da kabul edilmedi, AKP’nin yaptığı itiraz kabul edildi ve İstanbul Belediyesi’nin iptal edilmesine karar verildi" dedi.

'AKP, GEREKÇELİ KARARI YAZDI VE YSK'NİN ÖNÜNE KOYDU'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle ilgili gerekçeli kararını eleştiren Buldan, "Bu 250 sayfalık gerekçeli kararda hiçbir gerekçe yok. AKP, o 250 sayfalık gerekçeli kararı kendisi yazdı ve YSK’nin önüne koydu. O 250 sayfalık gerekçeli karar karşısında İstanbul halkı 250 bin fark ile AKP’ye dersini verecek. Büyük bir fark ile kazanacağız" diye konuştu.

HDP'ye yönelik eleştirilere yanıt veren Pervin Buldan, şunları söyledi:

"Diyorlar ki 'Sizin adayınız yok ki siz niye alanlara çıkıyorsunuz, toplantılar yapıyorsunuz. Adayınız olmayan bir yerde niye seçim çalışması yapıyorsunuz.' Biz adayımız olmayan yerlerde demokrasi güçleri adayını destekleme kararı aldık. Biz size kaybettirmek için bugün alanlardayız. Aday çıkarmadığımız yerlerde AKP’ye nasıl kaybettirdiğimizi herkes gördü. Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana’da, Antalya’da aday çıkarmadık AKP’ye kaybettirdik."

'KÜRTLER BIRAKIN OYU, SİZE GÜNAHINI VERMEZ'

"Onun için hiç kimse Kürtler üzerinden siyasi hesap içerisine girmesin" diyen Buldan, şöyle devam etti:

"31 Mart seçimlerinden önce Kürtlere, temsilcilerine, belediye eşbaşkanlarına, milletvekillerine her türlü hakareti yapacaksın; Kürdistan diyene ‘Bu ülkeden defolun gidin’ diyeceksin; Kürtçe konuştuk diye, Kürdistan dedik diye hakkımızda onlarca dava açacaksın; Kürt halkının temsilcileri Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gültan Kışanak’ı, Sebahat Tuncel’i, Sırrı Süreyya Önder’i, İdris Baluken’i cezaevine koyacaksın. Ama seçimler yaklaşınca hem Kürdistan diyeceksin hem de Kürtçe konuşacaksın. Kürtlerin karnı bu ucuzluklara tok. Hadi ordan diyoruz. Kürtler bırakın oyu, size günahını bile vermez." (HABER MERKEZİ)