Erdoğan: Seçilse bile vitrin süsü olacak

İstanbul'daki açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Meclisi'nde çoğunluğun AK Parti'de olduğunu hatırlattı. Erdoğan, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu için "Bu sadece vitrin süsü olarak seçilse bile belediye başkanlığı yapacak o kadar, vitrin süsü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım'a destek istedi. İttifak isimlerini karıştıran Erdoğan, "İstanbul halkı iki adaydan birine karar verecek. Bir tarafta Cumhur İttifakı'nın yani terör örgütleri zihniyetinin verdiği Cumhur İttifakı... Ne diyor Kandil, 'Oylarımız Millet İttifakı'nın adayına' diyor" ifadelerini kullandı.

'PROGRAMDAN ÖNCE SORULARI ALDI'

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun Yıldırım'la ortak yayın öncesi İsmail Küçükkaya ile görüştüğünü belirten Erdoğan, "Tespit ettik, görüşmenin süresi 45 dakika, aynı odada birlikte kalmışlar, yani soruları çalmışlar. Soruları alıyor ve aldıkları bu sorularla beraber hazırlıklarını yapıyor ve o gece programa o şekilde çıkıyor. Hemen oturduğu yerin yanında kutular, kutucukların içinde de bakıyorsunuz o kartonlar. Soru geliyor oradan hemen kart çıkarılıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki yatsıya kadar bile yanmadı" dedi.

'SİCİLİ SAYIŞTAY RAPORUYLA BOZUK'

İBB'nin 2016 denetim raporlarında kamu zararının tespit edilmediğini söyleyen Erdoğan, "Ama bu kişinin Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminin sadece 2016 yılındaki faaliyetleriyle ilgili 11 kamu zararına yolan açan işlem tespit edilmiştir, Sayıştay tarafından. Bu adayın sicili, Sayıştay raporlarıyla tespitli şekilde bozuktur. Yargılama sonunda bu zararların kendisinden tazminine karar verilmiştir" diye konuştu.

İBB Meclisi'nde çoğunluğun AK Parti olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu sadece vitrin süsü olarak seçilse bile belediye başkanlığı yapacak o kadar, vitrin süsü. En ufak bir yanlışta karşısına Meclis dikilecek" ifadelerini kullandı. (DUVAR)