Feti Yıldız: Militanlar müşahit kisvesi altında boy gösterecek

Partisinin seçim güvenliği çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Legal ve illegal yapılar içerisine yuvalanmış militanlar sandık çevresinde ve oy kullanılan odalarda müşahit kisvesi altında boy göstereceklerdir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin il başkanlığında seçim güvenliği konusunda basın toplantısı düzenledi.

MHP'nin, Cumhur İttifakı kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti ile birlikte Binali Yıldırım'ı, ortak aday olarak gösterdiğini hatırlatan Yıldız, yasa gereği belediye başkanı adayı göstermeyen partilerin, 23 Haziran tarihinde yapılacak yenileme seçimlerinde sandık kurullarında üye bulunduramayacağını belirtti.

'EKSİKLİK USULE UYGUN DOLDURULMAZSA SEÇİM İPTAL EDİLİR'

MHP'nin, çoğunluğu hukukçu olan kişileri müşahit olarak görevlendirdiğini söyleyen Feti Yıldız, müşahitlerin sandık başı işlemlerini takip yetkisinin kanuni bir hak olduğunu dile getirdi.

Sandık kurullarında görev alacak kamu görevlisi başkan ve sandık kurulu üye listelerinin, siyasi partilerle paylaşıldığını aktaran Yıldız, "Bu sebeple bu listede bulunan kişilerin, seçim günü görev yapıp yapmadığı, partinin müşahitleri tarafından öncelikle tespit edilecektir. Sandık kurulu listesinde belirlenen kişilerin görev yapmaması veya eksikliğin kanunla belirtilen usule göre doldurulmamış olması tam kanunsuzluk halidir ve seçimin iptalini gerektirir" dedi.

'TUTANAKLAR ÇOK ÖNEMLİDİR, HAYATİDİR'

Sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarının, il seçim kurullarının kesin olmayan kararlarına karşı, seçme yeterliğine sahip yurttaşların, siyasi partilerin, müşahitlerin, adayların ve milletvekillerinin gerekçe göstererek itiraz edebildiğini aktaran Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Sandık kurulunun ya da başkanının her ne surette olursa olsun sandık kuruluna hitaben yazılan dilekçeyi kabul etmeme gibi bir kararı söz konusu olamaz. 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde tutulan tutanaklar çok önemlidir, hayatidir. İstanbul halkının özgür iradesinin, herhangi bir baskı ve kumpasa maruz kalmaması için sandık çevresinde, sandık kurulu üyeleri ve müşahitler dışında hiç kimse bulundurulmamalıdır. Seçim iş ve işlemlerine karşı yapılacak her türlü itiraz, tutanağa mutlaka şerh olarak düşülmelidir."

'CHP ADAYININ İSTANBUL'A VERECEĞİ HİÇBİR HİZMET YOK'

23 Haziran'da yapılacak seçimin, İstanbul'a hizmet yarışı olmaktan çıktığını söyleyen Feti Yıldız, "Kuruluş ilkelerinden hayli uzaklara savrulan CHP'nin, HDP ve PKK ile siyasi emel birlikteliği üzüntü ile izlenmektedir. Tarihi istikametinden sapan, FETÖ'ye ümit bağlayan, Türk ekonomisine yönelik organize saldırılara çanak tutan CHP ve bileşenlerinin gösterdiği adayın İstanbul'a vereceği hiçbir hizmet yoktur" ifadelerini kullandı.

'41 BİN MİLLİYETÇİ ARKADAŞIMIZI GÖREVLENDİRDİK'

"Başta ABD'de faaliyet gösteren güç odakları, ülkemize, milletimize husumet besleyen Avrupa Birliği üyeleri, uluslararası sermaye ve siyonizmin hizmetindeki basın, Binali Yıldırım'ın karşısına çıkarılmış olan adayın arkasında sıralanmıştır" diyen Yıldız, şunları söyledi:

"Bu bağlamda; legal ve illegal yapılar içerisine yuvalanmış militanlar sandık çevresinde ve oy kullanılan odalarda müşahit kisvesi altında boy göstereceklerdir. Bu kişilerin 298 Sayılı Kanun'un 25. ve 72. maddesinde aranan şartların bulunmaması halinde zaman kaybetmeden güvenlik güçlerine durum bildirilmelidir. Görevli arkadaşlar sayım döküm cetvelleri ve tutanaklar ilçe seçim kurullarına ulaştırılana kadar sandık çevrelerini terk etmemelidir. Oy torbalarının ilçe seçim kurullarına taşınmasına kadar sandık kurulu üyeleri yalnız bırakılmamalıdır."

Türkiye'nin 59 ilinden hukukçuların bugün yola çıktığını aktaran Feti Yıldız, "Seçim güvenliği için, 41 bin milliyetçi ve ülkücü arkadaşımızı, 31 bin 126 seçim sandığında görevlendirmiş bulunuyoruz. Aziz milletimiz rahat olsun" dedi. (İSTANBUL/AA)