Demokrat Parti: Kaybeden yok

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz Türk demokrasisinin dibine dinamit koyma teşebbüsü başarısız kalmıştır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi. “Seçimin kaybedeni yoktur! Kazanan ise demokrasidir, millet iradesidir. Tebrike mazhar, takdire şayan milletimizdir!” diyen Uysal, “1946 yılında çok partili siyasi hayata adım atan Türkiye, 23 Haziran seçimleri ile umudun büyüdüğü, tahakkümün tutmadığı bir siyasi hayata adım atmıştır” dedi.

23 Haziran İstanbul seçimlerinin adeta demokrasi sınavı olduğuna ve seçim sandığının çok kritik bir değer olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Uysal şunları söyledi, “Sonuçlar bizlere sandığın ve millet iradesinin zapturapt altına alınamayacağını, egemenliğin bila kaydu şart milletin olduğunu da açıkça beyan etmiştir. Acı ki seçimlerin yenilenmesine karar veren, bu kararın verilmesinde taşıyıcı görev üstlenen kurumlar, kişiler güvenilirliğini tamamen yitirmiştir. Bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz Türk demokrasisinin dibine dinamit koyma teşebbüsü başarısız kalmıştır. Bundan sonra tüm tarafların ivedilikle yapması gereken demokrasinin, temsilde adaletin, güven tesis eden sisteminin inşa edilmesidir." (HABER MERKEZİ)