Karamollaoğlu: Öcalan'ı TRT'ye benim amcaoğlu çıkardı

Temel Karamollaoğlu'ndan, "Osman Öcalan'ı TRT'ye kim çıkardı?" yanıtı: Benim amcaoğlum çıkarmıştır. Sonra da suçu Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye atmıştır. Nereden çıkmış, nasıl çıkmış, bir sorayım ben ona ya. Hesap sorarım ben emmioğlumdan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin çağrıda bulunması sonrasında TRT Kurdi'nin kardeşi Osman Öcalan'ı ekrana çıkarması siyasette gündem olmaya devam ediyor. Son açıklama dün SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

Kırmızı bültenle aranan Öcalan'ın, TRT Kurdî'de yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan'ın İstanbul seçimi çağrısını yinelemesine ilişkin eleştirilere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıt vermişti.

Çelik MYK sonrası yaptığı açıklamalarda, "Bahsettiğiniz kişi başvurmuş, başvurusu kabul görmüş. Burada bu başvuru kanuni mekanizmalarla gerçekleşmiştir. Sanki seçime yönelik olarak biz bunu organize etmişiz gibi... TRT Kürdi kirli ilişkilerin ortaya çıkmasına imkan verdi" ifadelerini kullandı. Japonya ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasına ilişkin bir soruya, "Doğrusu ben Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT Kürdi'ye müracaat yapmışsa bunu da TRT'deki arkadaşlarım bilirler. Bu konuda arkadaşlarıma güveniyorum. TRT Kürdi'yi kurarken kimse bize 'Niye kurdunuz' demedi. TRT Kürdi'deki arkadaşlarımız hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımları atarlar ve buna göre de adımlarını atmışlardır" yanıtını verdi.

'AMCAOĞLUNA DİYECEĞİM BİR DAHA ÇIKARMASIN'

Dün haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, “Onu AK Parti çıkarmamıştır. Benim amcaoğlum çıkarmıştır. Sonra da suçu Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye atmıştır. Nereden çıkmış, nasıl çıkmış, bir sorayım ben ona ya. Hesap sorarım ben emmioğlumdan. Şimdi bundan dolayı AK Parti'yi suçlamak olacak iş mi ya” şeklinde yanıt verdi.

SÖZLERİ VİDEO YAPILDI

Karamollaoğlu'nun bu sözleri partililer tarafından video yapıldı. Videoda Karamollaoğlu'nun sözleriyle birlikte Şanlıurfa türküsü olan 'Emmoğlu' türküsüne yer verildi. (HABER MERKEZİ)