Yılmaz: Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar Meclisimizin gündemine gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerel yönetimlerin daha güçlü olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Önümüzdeki süreçlerde yerel yönetimlerle ilgili mutlaka birtakım çalışmalar Meclisimizin gündemine de gelecektir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Trabzon'da Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u ziyaret etti.

Bugünün Zafer Bayramı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "30 Ağustos vesilesiyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum. Ülkemizi bugünlere getiren herkese de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde ülkemizi teknolojide, ekonomide ve diğer alanlarda çok daha ileriye taşıyan zaferlerle, başarılarla geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.

'YEREL YÖNETİMLERİN ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLMASI LAZIM'

Yılmaz, belediyelerin turizme dönük çalışmalarına dikkati çekerek, sürdürülebilir turizm anlayışıyla güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yerel yönetimlerin önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Önümüzdeki süreçlerde yerel yönetimlerle ilgili mutlaka birtakım çalışmalar Meclisimizin gündemine de gelecektir. Biz şuna inanıyoruz belediyelerin, yerel yönetimlerin çok daha güçlü olması lazım. Yerel kalkınmaya daha güçlü bir şekilde destek vermeleri lazım" dedi.

"Bir taraftan ilçelerimizin de büyük şehirlerde mutlaka güçlü olması, yetkileriyle birlikte kaynaklarının da artması ve halkımıza en yakın birimler olarak çok daha güçlü hale gelmesi lazım" diyen Yılmaz, "Yerel yönetimler ne kadar iyi işlerse, yerel kalkınma da yerel refah artışı da o kadar yüksek oluyor" ifadelerini kullandı. (TRABZON/AA)