Eski Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti'den istifa etti

Eski Konya İl Başkanı Musa Arat, "AK Parti’nin kuruluşuna rehberlik eden ilkelerin, kardeşliğin ve dava anlayışının kaybolduğu mevcut hal benim açımdan sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır" diyerek partisinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin eski Konya il başkanı Musa Arat, AK Parti'den istifa etti. AK Parti teşkilatlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" açıklamasının ardından yapılan değişiklikleri eleştiren Arat, "Metal Yorgunluğu’ bahanesi ile nerdeyse AK Parti İl Başkanlarının tamamı tasfiye edildi. Darbe girişiminin gidişine göre tavır belirleyenler, talimatlara uymayanlar ve sabaha kadar bir yerlerde saklanıp kendini koruma derdine düşenlere kurban edildi İl Başkanları" dedi.

Yerlerine gelenlerin kendilerini düşman ilan ettiğini öne süren Arat, "Muhasebesi yapılamayan o gecenin sonunda kellesini koltuğuna alıp, teşkilatlarının başında şehirlerini ve davasını sahiplenenler, çıkar grupları tarafından tutulan tetikçiler ile itibar suikastlerine maruz bırakıldılar" ifadelerini kullandı.

'ZERRE KADAR VEFA GÖRMEDİK'

Eski AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu. AK Parti Konya İl Başkanlığı görevinden genel merkezin talebi üzerine istifa ettikten sonra "zerre kadar vefa görmediklerini" belirten Arat, şöyle devam etti:

"İl Başkanı olarak görev yaptığım süreçte hiçbir arkadaşım görevden alınmayı hak etmedi. Vefa ve kardeşlik duygularını esas alarak dillendirmek gerekirse; 17 Ekim 2017 tarihinden bu güne, zerre kadar vefa karşılığını göremedik. AK Parti ve Sn. Cumhurbaşkanı aleyhine 'Ayakkabı Kutuları' üzerinden yapılan her türlü hakaretin mimarlarına Cumhur İttifakı uğruna gösterilen hoşgörü, AK Partiyi yönetenler tarafından bizlere zerre kadar gösterilmemiştir."

'DARBE GİRİŞİMİNİN GİDİŞATINA GÖRE TAVIR ALANLARA KURBAN EDİLDİK'

AK Parti kadrolarının "15 Temmuz darbe girişimine göğüs geren gerçek kahramanlar" olduğunu söyleyen Arat, şu ifadeleri kullandı:

"Metal Yorgunluğu’ bahanesi ile nerdeyse AK Parti İl Başkanlarının tamamı tasfiye edildi. O gece nerde olduğu bilinmeyenler, darbe girişiminin gidişine göre tavır belirleyenler, talimatlara uymayanlar ve sabaha kadar bir yerlerde saklanıp kendini koruma derdine düşenlere kurban edildi İl Başkanları. Muhasebesi yapılamayan o gecenin sonunda kellesini koltuğuna alıp, teşkilatlarının başında şehirlerini ve davasını sahiplenenler, çıkar grupları tarafından tutulan tetikçiler ile itibar suikastlerine maruz bırakıldılar.

'DARBEYE KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPAN İLK TEŞKİLAT KONYA'YDI'

Darbe girişimi karşı AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde toplananların görüntülerini de paylaşan Musa Arat, açıklamasında "Ve maalesef 'Metal Yorgunu' teşkilatların yerine getirilenler bizleri düşman ilan ettiler. 15 Temmuz anmalarında adımızı o geceden silmeye çalıştılar. Hatırlayacağınız üzere Sn.Cumhurbaşkanı darbe teşebbüsü gecesi 00.25'te halkı darbe girişimine karşı direnmeye davet etmişti. Bu davetten yaklaşık 1.5 saat önce saat 23.00'da ki konuşmamız ile halkı darbe girişimine direnmeye davet eden ilk teşkilat AK Parti Konya teşkilatıydı" ifadelerine yer verdi.

AK Parti'nin kuruluş ilkelerinin kaybolduğunu savunan Arat, AK Parti'den istifa ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mayıs 2017'de partisinin Meclis grup toplantısında parti teşkilatlarından yenilenmeye gideceklerini söylemişti. Erdoğan, "Ortada bir metal yorgunluğu var. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için artık önümüzde hiçbir bahane, hiçbir engel de kalmadı" demişti.

Dönemin AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Konya İl Yönetim Kurulu üyeleri de 17 Ekim 2017'de görevlerinden istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)