AK Parti’de askeri harekata, 'peşin satan esnaf' yorumu

Türkiye’nin 'diplomatik, ticari ve savunma açısından çok iyi planlanmış bir operasyon yürüttüğünü' öne süren AK Partili siyasetçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'büyük bir huzur ve gönül rahatlığı' içinde olduğunu anlattı, her şeyin peşin satan esnaf gibi planlanmış olduğu benzetmesinde bulundu. Erdoğan’ın operasyon sürerken 2 günlük Azerbaycan seyahati de bu rahatlığın göstergesi olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekatı 6'ıncı günü geride bıraktı. ABD’den Avrupa Birliği’ne birçok ülke, uluslararası yapı ve kuruluşun tepki gösterdiği operasyonda şimdi Türkiye yaptırım kararlarıyla karşı karşıya. Bu durum özellikle ekonomiyle ilgili endişelere yol açarken AK Parti’de ise farklı bir tablo var.

AK Partili bir yönetici, Suriye’ye yönelik harekatla ilgili, “Türkiye diplomatik açıdan,ticari açıdan, savunma açısından çok iyi planlanmış tam senkronizasyon içinde bir operasyon yürütüyor” dedi. Türkiye’nin uluslararası hukuk açısından 'haklı' olduğunu savunan ve Soçi'den Astana’ya tek tek dünya liderleriyle temaslara varana dek tüm diplomatik yolların tüketildiğini söyleyen siyasetçiye göre askeri hazırlıklar da uzun zaman önce tamamlandı. Cerablus ve Afrin'deki tablonun da bundan sonrasının kötüye değil, iyiye gideceğinin kanıtları olduğu ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'büyük bir huzur ve gönül rahatlığı' içinde olduğunu anlatan siyasetçi, “Her şey peşin satan esnaf gibi planlanmış. Öyle bir denklem ortaya çıktı ki... Kimsenin kimseye diyecek bir şeyi kalmadı. Hepsi tüketildi”dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın operasyon sürerken 2 günlük Azerbaycan seyahati de bu rahatlığın göstergesi olarak yorumlandı.

ÇİLLER’DEN ERDOĞAN’A ÖVGÜ

Askeri harekat başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’te grubu bulunan CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanlarını aramış, operasyonla ilgili bilgi vermişti. Aynı gün eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın da Erdoğan'ı aradığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Çiller, yapılan telefon görüşmesinde, Erdoğan’a operasyon dolayısıyla başarı dilerken, “Diplomatik açıdan çok iyi bir hazırlık yaptınız. Süreci çok iyi bir aşamaya getirdiniz” sözleriyle tebrik etti.

'DAHA GİRMEDEN ÇIKMAYI PLANLAMIYORUZ'

Toprak bütünlüğünün korunması çerçevesinde örgütlerinin bölgeden temizleneceğini anlatan AK Partili siyasetçiler, askeri harekatın ne zaman biteceği sorularına ise “Daha girmeden çıkmayı planlamıyoruz” yanıtını verdi.

Operasyon dolayısıyla ABD ve AB’den gelecek yaptırım kararlarının ekonomiyi nasıl etkileyeceği konuşuluyor. AK Partililere göre alınan kararlar ekonomide olumsuz bir tabloya yol açmayacak.