CHP'de Ateş için disiplin, Aksünger’den açıklama

CHP eski genel başkan yardımcısı Yılmaz Ateş hakkında partisine dönük FETÖ eleştirileri nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk kararı alındı. PYD ile ilgili sözleri tartışma konusu olan PM Üyesi Erdal Aksünger ise eleştirileri provokasyon olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger ile eski genel başkan yardımcısı Yılmaz Ateş’in açıklamaları parti içinde tartışma yarattı. Ateş ile ilgili inceleme başlatılırken, PM Üyesi Aksünger sözleri üzerine yapılan eleştirileri “linç kampanyası” olarak nitelendirdi.

Eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili olan Ateş, katıldığı bir televizyon programında FETÖ ile mücadele tartışmasıyla ilgili “Maalesef benim partim teslim oldu” demişti. Edinilen bilgiye göre Ateş için Ankara İl Başkanlığı harekete geçti. Ateş’in “Programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak, partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” suçlamasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği öğrenildi.

AKSÜNGER İÇİN DİSİPLİN SÜRECİ YOK

CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger’in de katıldığı bir televizyon programında PYD ile ilgili sözleri tartışma yarattı. Edinilen bilgiye göre Aksünger ile ilgili başlatılmış bir disiplin süreci yok.

Programdaki sözlerine yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından “Gerçek ve Acı” başlığıyla yanıt veren Aksünger, “bir televizyon programındaki tespit çabası içeren sözlerinin provokasyona tabii tutulduğunu” belirterek şunları ifade etti:

“YPG ve PKK terör örgütü ama PYD 2003’te Esad yönetimindeki Suriye’de kurulmuş ve 2015’e kadar da AKP için de öyle olan bir yapı’ dememiz ile linç kampanyası başlatıldı. 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar AKP de bunu diyordu, ne zaman ki ‘seni başkan yaptırmayacağız’ söylemi sloganlaştı, hepsi terör örgütü oldu ve sonrasında Türkiye kan gölü oldu. 1998’de imzalanan ve 2010’a kadar sorunsuz gelen Adana mutabakatı ile Suriye sınırımızda terör olayları yok denecek kadar düşüktü. İşte ne olduysa o tarihten sonra oldu... Bana hakaret eden, aşağılayan, hedef gösteren insanlara kızmıyorum. Çoğunluğunu trollerin oluşturduğu, güzel anama, sevgili eşime ve çocuklarıma ahlaksızca yapılan tacizleri ve tehditlerine bırakın mahkeme işini, cevap bile vermiyorum. En üzüntü verici olanı, parti içinde koltuk sevdalısı zafer çığlığı atanlar. ‘Bir muhalif daha linç edilsin’ diyerek iktidarın sadece hata yapması üzerine hiç bir şey yapmayanların yaptığı…”

CHP’DE 164 KİŞİYE İHRAÇ İSTEMİ

Bu arada CHP MYK, 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız aday Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu’na destek verdikleri gerekçesiyle 164 kişinin tedbirli olarak “kesin çıkarma cezası” istemiyle Kırklareli İl Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi. (DUVAR)