Arabuluculuk sınavı mahkemelik oluyor

Ankara Barosu, arabuluculuk sınavının iptali için dava açmaya karar verdi. Adalet Bakanlığı’nın açtığı arabulucuk sınavı ilk olarak sınav öncesi soruların bazı kişilere deneme sınavı adıyla verildiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu, 24 Kasım 2019 tarihinde yapılan arabuluculuk sınavının iptali için mahkemeye başvurma kararı aldı.

Ankara Barosu'nun sosyal medya hesabından duyurulan kararda şöyle denildi:

"24.11.2019 tarihinde yapılan arabuluculuk sınavına ilişkin olarak; sınav soru ve cevap anahtarının açıklanmaması ve yasaya aykırı olarak yönetmelikle getirilen kota gerekçesi ile sınavın ve yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali için dava açılmasına karar verilmiştir."

Adalet Bakanlığı’nın açtığı arabulucuk sınavı ilk olarak sınav öncesi soruların bazı kişilere deneme sınavı adıyla verildiği iddiasıyla gündeme geldi. Ayrıca sınav sonrası soruların yayınlanmaması tartışma konusu oldu.

Arabuluculuk sınavı önceki gün açıklanan sonuçların ardından da sınava giren hiçbir milletvekilinin kazanamaması nedeniyle gündem oldu. Tek bir milletvekilinin dahi sınavı geçememesi 70'ten 91'e çıkan yüksek baraja bağlandı. (HABER MERKEZİ)