Kılıçdaroğlu: 2020'de her şey daha güzel olacak

2020 için "2019'un umut dolu devamı" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni yıl mesajı: "2020, liyakate dayalı istihdam politikasını, şeffaflığı, kuvvetler ayrılığını, parlamenter demokrasiyi savunanların, erkek egemen şiddete boyun eğmeyen kadınların ve akla, vicdana, ahlaka sığmayan dayatmaları reddeden gençlerin demokratik taleplerinin yükseldiği, hak, hukuk ve adalet uğruna verdiğimiz mücadelenin kökleştiği bir yıl olacak."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni yıl mesajında yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı 'her şey güzel olacak' sloganına gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, 2020 için 2019'un 'umut dolu devamı' ifadesini kullandı.

2019'un "bir kırılma yılı" olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, mesajında "31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tercihin demokrasiden yana yapılmasıyla karamsarlığın yerini umut, tereddüttün yerini azim ve kararlılık aldı" dedi. Kılıçdaroğlu'nun mesajı özetle şöyle:

'HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞACAĞIZ'

"2020 yılında Cumhuriyet'imizi demokrasiyle taçlandırma hedefimize bir adım daha yaklaşacağız. 2020, liyakate dayalı istihdam politikasını, şeffaflığı, kuvvetler ayrılığını, parlamenter demokrasiyi savunanların, erkek egemen şiddete boyun eğmeyen kadınların ve akla, vicdana, ahlaka sığmayan dayatmaları reddeden gençlerin demokratik taleplerinin yükseldiği, hak, hukuk ve adalet uğruna verdiğimiz mücadelenin kökleştiği bir yıl olacak. 2020, siyasi iktidarın yok saydığı ekonomik krizin yarattığı ağır tablonun, toplumsal dayanışma ve planlı üretim politikasıyla ortadan kalkacağına inananların daha çok öne çıktığı bir yıl olacak. 2020, komşularımızla barış içinde yaşamak isteyenlerin, fabrika bacalarının yeniden tütmesini, çiftçimizin tarlasıyla, çocuklarımızın bilimsel, çağdaş ve laik bir eğitimle buluşmasını isteyenlerin sesinin yükseldiği bir yıl olacak. Çünkü 2020, yaşanan tüm acılara ve baskılara rağmen 'her şeyin güzel' kılındığı 2019'un umut dolu devamıdır. İçinde bulunduğumuz durum ve koşullara rağmen 100 yıl öncesinin de verdiği ilhamla, ülkemizi en kısa sürede hak, hukuk ve adalet temelinde huzura kavuşturacağımızı biliyorum. Bu duygularla, Astsubay Üstçavuş Esma Çevik'in manevi şahsında terörle mücadelede hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize, 2019 yılında kaybettiğimiz sevdiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileklerimi iletiyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 2020 yılının ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa demokrasi, adalet, huzur, bolluk ve bereket getireceğine duyduğum inançla tüm yurttaşlarımıza mutluluk ve sağlık diliyorum. İnanın, 2020'de her şey çok daha güzel olacak." (HABER MERKEZİ)