Başbuğ olayı: Kumpas içinde kumpas

Gazeteci Murat Yetkin, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti arasında yaşanan gerilimi yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat yetkin kişisel web sitesi yetkinreport'ta yazdı:

İlker Başbuğ olayı bir grup AK Parti milletvekilinin 7 Şubat günü suç duyurusunda bulunmasıyla yeni bir boyuta sıçradı. Aslında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 5 Ocak günü AK Parti Meclis Grubundaki konuşmasında bütün milletvekillerinin Başbuğ aleyhine dava açmasını istemişti ama kamuoyuna yansıyan şimdilik yedi isim söz konusu; kimler olduğuna birazdan geleceğiz. Daha önce, yine AK Parti döneminde, şimdi “FETÖ üyesi” suçlamasıyla aranan savcı ve hâkimlerin marifetiyle “terörist” suçlamasıyla 26 ay hapiste tutulan Başbuğ’un bu suç duyurularından geri adım atacağına dair bir işaret de bulunmuyor. Gelişmelerin yüzey tabakasını kazıdıkça aslında kökü geçmişe dayanan çok daha karmaşık, “kumpas içinde kumpas” diyebileceğimiz, ucu belki de cumhurbaşkanlığı seçimlerine dek uzanabilecek bir tabloyla karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor.

O nedenle Başbuğ’un neden bu konuyu gündeme getirdiğinden, Erdoğan’ın neden bu sert tepkide bulunmak için bir hafta beklediğine dek birkaç soru dâhil, filmi biraz geriye sarmamız, siyasetin yakın dönem arkeolojisine dalmamız gerekiyor.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN