Erdoğan'dan istifa yorumu: Ölenler öldü kalan sağlar bizimdir

AK Parti'deki istifalarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları istifa ediyor diyorlar. Edebilir. Ölenler öldü kalan sağlar bizimdir. Gitmişler hayrolmuş" dedi. İdlib'deki gelişmelere değinen Erdoğan, "Kardeşlerimizi zalimin zulmüne terk etmeyeceğiz. Bu yolda gerekirse ölmeyi göze aldık. Varsa aynı fedakarlığı göze alan hodri meydan diyoruz. İdlib’deki çözüm, rejimin saldırganlığının bir an önce durdurulması ve daha önce varılan anlaşmalardaki sınırlara çekilmesidir. Aksi takdirde şubat ayı bitmeden biz bu işi yapacağız" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni"nde konuşma yaptı.

Bir ay içerisinde 45 bin kişinin AK Parti'ye üye olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki istifaların "hayırlı olduğunu" belirtti. Parti teşkilatının yoğun şekilde çalışmaya devam etmesini isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, özellikle bir şeyin üzerinde durmam lazım. Şimdi, efendim bazıları istifa ediyor diyorlar. Edebilir. Ama bakın bir ayda 45 bin geldi. Bizim için bu noktada söylenmez ama mecburen söyleyeceğim. Ölenler öldü kalan sağlar bizimdir. Olay bu. Hani bir ölür bin diriliriz var ya, bu da budur. Onun için hiç üzülmeye gerek yok. Yeter ki teşkilatımız diri olsun, çalışsın ve bu üye kayıtlarında yoğun bir şekilde çalışmaya devam edelim. Gitmişler hayrolmuş. Niye? Demek ki onlar kendileri için burada beklediklerini bulmadılar. Şu andan itibaren de biz aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz."

AK Parti'den ayrılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'ni kurmuştu. Eski bakan Ali Babacan da parti kurma hazırlıkları yapıyor.

Erdoğan: Rejime karşı gerekeni yapıyoruzErdoğan: Rejime karşı gerekeni yapıyoruz

'REJİM SUNİ OLARAK HAYATTA TUTULAN SİYASİ BİR MEVTADIR'

Suriye'deki gelişmelere değinen Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye topraklarını işgal ve ilhak gibi bir niyeti asla söz konusu değildir. Tam tersine biz Suriye topraklarının işgalinin ve ilhakının önüne geçmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

"Suriye topraklarının neredeyse üçte birlik bölümü PKK terör örgütü ve onu destekleyen ABD'nin işgali altındadır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Suriye topraklarında Rusya'sından İran'ına kimi Avrupa ve Körfez ülkelerine kadar pek çok devlet faaliyet yürütüyor. Daha önemlisi Suriye'de halkın büyük bölümünün desteğine sahip, muhatap alınacak meşru bir yönetim de bulunmuyor. Şu anda Suriye'de halk 'Türkiye' diyor. Ve Suriye'de halk Türkiye bayrağıyla sokaklarda dolaşıyor. Suriye'de rejim diye karşımıza çıkartılan yapı, halkıyla kavgalı, bir takım devletlerin desteğiyle suni olarak hayatta tutulan siyasi bir mevtadır. Türkiye'nin Suriye'deki varlığına itiraz edenlerin önce şu sorulara cevap vermesi lazım: PKK terör örgütü ve onu destekleyen Amerika dururken niçin 4 milyona yakın Suriyeliye kendi topraklarında bundan çok daha fazlasına da Suriye içinde insani destek veren Türkiye hedef alınıyor."

'BİZ ADANA MUTABAKATI'YLA SURİYE'YE DAVETLİYİZ'

Çatışmaların yaşandığı İdlib'den kaçanların Türkiye sınırına doğru geldiğini söyleyen Erdoğan, "Biz bunlar için de ne yapıyoruz, İdlib'de, bölgede güvenli bölge oluşturuyoruz. Onun için yoğun bir biçimde briket barınaklar oluşturmaya başladık" diye konuştu.

Türkiye ve Suriye arasındaki Adana Mutabakatı'nı hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye'de davetsiz misafir olduğunu öne sürenler acaba kendilerinin dünyanın dört bir yanında davetsiz şekilde yürüttükleri faaliyetleri aynı şekilde tarif edebilecekler mi? Değerli kardeşlerim, onlara davet var mı? Yok. Davetli olanlar da acaba burada ne yapıyorlar? Biz Adana Mutabakatı'yla Suriye'ye davetliyiz" ifadelerini kullandı.

Adana Mutabakatı nedir?Adana Mutabakatı nedir?

'REJİM ÇEKİLMEDEN SORUN ÇÖZÜLMEZ'

Suriye ordusu İdlib'de Soçi Mutabakatı'nda öngörülen sınıra çekilmeden sorunun çözülemeyeceğini belirten Erdoğan, "İdlib'den ülkemize yönelen 1 milyon kişilik göç dalgasını umursamadan, kendi halkına saldırmakta şahin kesilen zalim rejime kol kanat gerenler, Türkiye'nin bu çarpık denklemi bozmakta kararlı olduğunu hâlâ görmüyorlar mı? İdlib'de yaşanan insani trajediye sırf Türkiye güç durumda kalacak diye seyirci kalan uluslararası toplum, yarın bir bentten akan sel gibi üzerine gelecek yükü karşılamaya acaba hazır mı? Rejim güçleri Soçi muhtırası sınırlarına çekilene kadar İdlib'deki sorun çözülmeyecektir" dedi.

'REJİM TEK CELSEDE TÜMÜYLE CESEDE DÖNÜŞECEK'

Rusya'nın Suriye hükümetini desteklemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"İdlib'deki sorun çözülmedikçe ne buradan sınırımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin evlerine dönüşü mümkün olmayacaktır. Dikkat ediniz rejimin saldırdığı her yerde insanlar diğer bölgelere değil Türkiye'ye yöneliyorlar. Çünkü güven bölgesi burasıdır. Rusya'nın çabası suni solunumla onun ömrünü uzatma gayretinden başka bir şey değildir. Bir süre sonra suni solunum da işe yaramayacak rejim tümüyle bir celsede inşallah cesede dönüşecektir."

'BİZ BU YOLDA ÖLMEYİ GÖZE ALDIK, HODRİ MEYDAN'

"Bu topraklarda yiten her can bizim yüreğimizi yakıyor. Çünkü bu insanlar bizim hem tarihi hem coğrafi hem de dini olarak kardeşimizdir. Kardeşlerimizi zalimin zulmüne terk etmeyecek, sınırlarımızda terör örgütlerinin ve meşruiyetini yitirmiş rejimin tehdidiyle inşallah onların yaşamına terk etmeyeceğiz. Biz bu yolda gerekirse ölmeyi göze aldık. Varsa aynı fedakarlığı göze alan hodri meydan diyoruz. İdlib'deki çözüm, rejimin saldırganlığının bir an önce durdurulması ve daha önce varılan anlaşmalardaki sınırlara çekilmesidir. Aksi takdirde şubat ayı bitmeden biz bu işi yapacağız. Bunu dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirebilirsek memnuniyet duyarız, yok zor yoldan yapmamız gerekiyorsa biz ona da varız. İşte bu kadar açık ve net ifade ediyorum. Suriye'yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır." (HABER MERKEZİ)

Adana Mutabakatı nedir?Adana Mutabakatı nedir?