Leyla Halid: Yaşasın Filistin, yaşasın Kürdistan

HDP Kongresi'ne katılan Leyla Halid, hayatının en heyecanlı anını yaşadığını söyledi. Halid, "Türkiye ordusunun Suriye’de ne işi var. Çocuklarımız ölüyor. Size adınızla da söylüyorum: Suriye halkları Erdoğan'a karşı başarı kazanacak. Yaşasın Filistin, yaşasın Kürdistan" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP 4'üncü Büyük Kongresi'ne uluslararası alandan katılan siyasi temsilciler arasında Filistin'in simge isimlerinden Leyla Halid de bulunuyordu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro Üyesi Leyla Halid alkışlarla kürsüye çıktı. “Bu kürsüden ikinci defa sizlere sesleniyorum. Yaşamımda gördüğüm en heyecanlı anı yaşıyorum" diyen Halid şöyle devam etti:

DEMİRTAŞ'A VE ÖCALAN'A SELAM

"Halklarımız partinizi kucaklamış, halklarımız partisini yükselterek götürüyor. Taban ve yönetim olarak bir arada olmanız büyük bir mesele. Siyonizm ve ABD işgal güçleri tarafından işgal edilmiş Filistin halkından sizlere selam getirdim. Filistin zindanlarında esir olan yoldaşlardan cezaevlerinizde direnen yoldaşlarınıza selamlar getirdim. Ahmet Saadet’ten Demirtaş’a, Kışanak’a selamlar getirdim. İsrail Zindanlarında yatmakta olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi milletvekili Halide Cerrar'dan İmralı'daki Öcalan'a selamlar getirdim. Bizler hep birlikte siyonizme, emperyalizme, gericiliğe karşı mücadele ediyoruz. Dünyanın polisliğini yapmakta olan ABD başkanı Trump Filistinlilere yönelik yeni bir proje sunmuştur. Bunların hala topraklarımızı nasıl işgal ettiklerini gayet iyi biliyorsunuz. Aslında bu, Filistin davasının tasfiyesi projesidir. Biz buradan Trump ve Netanyahu’ya sesleniyoruz. Bu proje asla hayta geçirilemeyecek, buna izin vermeyeceğiz. Hep beraber uluslararası devletlerin terörizmi ile karşı karşıyayız. Türkiye ordusunun Suriye’de ne işi var. Çocuklarımız ölüyor. Size adınızla da söylüyorum: Suriye halkları Erdoğan'a karşı başarı kazanacak. Yaşasın Filistin, yaşasın Kürdistan.” (DUVAR)