Erdoğan, ABD Başkanı'yla İdlib'i konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İdlib'deki durum hakkında ABD Başkanı Trump ve Almanya Başbakanı Merkel'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Trump ve Merkel görüşmede, Türk askerlerine yönelik saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib'deki durum hakkında ABD Başkanı Donald Trump'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.

İletişim Başkanlığı, görüşmede ikili meselelerin yanı sıra İdlib'de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel konuların ele alındığını belirtti.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, kahraman Türk askerlerini hedef alan alçakça saldırının faillerine gereken karşılığın verildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin İdlib'de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi hususunda kararlılığını yeniden teyit etti. İki lider, İdlib bölgesinde yaşanan büyük insanlık dramının önüne geçilmesi için ilave adımların vakit kaybetmeden atılması hususunda mutabık kaldı" denildi.

Bu arada Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde İdlib’de Türk askerine yönelik saldırıyı kınadığını bildirdi.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL'LE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı'yla yaptığı görüşmeden kısa süre sonra Almanya Başbakanı Merkel ile de telefonda görüştü. Görüşmede, İdlib'deki son gelişmeler ve Suriye krizinin ele alındığı, bölgesel meseleler üzerinde işbirliği ve ortak çalışma konularının masaya yatırıldığı belirtildi. (AA)