CHP'li Özkoç için jet hızıyla fezleke

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerinden dolayı soruşturma açılan CHP'li Engin Özkoç hakkındaki bir günlük sürede fezleke hazırlanıp TBMM'ye gönderildi. Özkoç ise hakkında soruşturma açan savcıyı HSK’ya şikayet ederek görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle disiplin ve ceza soruşturması başlatılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında rekor hızla fezleke hazırlanarak Meclis'e gönderildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Fezleke bakanlığımızca imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir" diye açıklama yaptı. Özkoç’un dün Meclis'te 13.30'daki basın toplantısının ardından Genel Kurul'da kavga yaşanmış ve Bakan Gül bugün 'Cumhurbaşkanlığına hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldığını söylemişti. Özkoç'un açıklamalarından 24 saat geçtikten sonra hakkında hazırlanan fezlekenin TBMM'ye gönderilmesi dikkat çekti.

ÖZKOÇ'TAN HSK'YA ŞİKAYET

CHP Grup Başkanvekili Özkoç İSE, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hakkında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş’u Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etti.

Özkoç, Savcı Yokuş hakkında; Anayasa’nın yasama dokunulmazlığı ile ilgili hükmünü ve Adalet Bakanlığı’nın genelgesini ihlal ederek, siyasi güdülerle hareket ettiği ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle disiplin ve ceza soruşturması başlatılmasını talep etti.

Avukat Celal Çelik tarafından verilen dilekçede Özkoç’un AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kabul edilmez hakaretler savurması üzerine Meclis’te basın toplantısı düzenlediği belirtildi. Özkoç’un açıklamaları sonrası savcı Yokuş tarafından soruşturma açılmasının anayasaya aykırı olduğu ifade edildi.

Anayasanın 83. Maddesinde yer alan ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, Mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclisce başka bir karar alınmadıkça bunları Meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar’ hükmü hatırlatılan dilekçede, “Yazılı madde, Mecliste ifade edilen sözlerin; tam sorumsuzluk kapsamında bulunduğuna işaret etmektedir! Özkoç’un, açıklamalarını TBMM çatısı altında yapmış olması nedeniyle de soruşturma kapsamına alınmak istenen müvekkil açıklamalarının tamamı tartışmasız bir biçimde bu düzenleme kapsamına girmektedir! Zira vekil eden Milletvekilidir ve soruşturma kapsamındaki sözlerin tamamını TBMM çatısı altında ifade etmiştir” denildi.

'SAVCININ BİLMEME OLASILIĞI BULUNMAMAKTADIR'

Adalet Bakanlığının aynı yönde genelgesine de atıf yapılan dilekçede şöyle denildi:

“Savcının bu hükümleri bilmeme olasılığı bulunmamaktadır. Aksine siyasi güdülerle görevinin gereklerine aykırı davrandığı ve dolayısıyla görevi kötüye kullanma suçunu işlediği sabittir. Üstelik şikayet edilen Savcı; hukuksuzca soruşturma başlattıktan sonra soruşturma bilgisini basınla da paylaşarak görevinin gereklerine aykırı davranmak hususundaki olumsuz iradesini ve suç işleme kastını ayrıca ortaya koymuştur! Savcı; Anayasanın 83/1 maddesine açıkça aykırı olduğunu bile bile Sakarya Milletvekili olan vekil eden hakkında, usulsüzce (Re’sen) soruşturma başlatarak ve aynı zamanda basına servis ederek görevinin gereklerine aykırı davrandığından hakkında; disiplin ve Görevi Kötüye Kullanma Suçundan Ceza Soruşturması başlatılmasını, sonuçta da cezalandırılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Erdoğan'dan CHP'li Özkoç'a 1 milyon liralık davaErdoğan'dan CHP'li Özkoç'a 1 milyon liralık dava

TBMM Genel Kurulu'nda kavgaTBMM Genel Kurulu'nda kavga