Bahçeli: Rusya görüntüleri bilerek kaydettiyse hakarettir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Kremlin'deki görüşme öncesinde bekletilme görüntülerinin Rus devlet televizyonunda yayınlanmasını değerlendirdi. Bahçeli, "Zirve toplantılarında bunlar yaşanabilecek durumlardır. Eğer Rusya yönetimi bunu bilerek yapmış ve kayda almışsa, bu küstahlıktır, saygısızlıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türk heyetinin Moskova'daki görüşme öncesi bekletilmesine ilişkin görüntülerle ilgili muhalefet partilerinden gelen eleştirilere tepki gösterdi. "Ayranımızı kabartmasınlar, ayılara güvenmesinler" diyen Bahçeli, görüntüler Rusya tarafından kasıtlı şekilde yayınlanmışsa bunun hakaret olduğunu söyledi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

HANİ İNSAN HAKLARI: Yunan zihniyetinin ipliği pazara çıkmıştır. Yazık, ayıp, rezalet değil midir? Bu barbarlık değilse o halde barbarlık nedir? Avrupa masumlara kapalıdır... Türkiye'nin göç meselesini siyasi amaçla kulandığını iddia etmek asılsız ve ahlaksız bir yakıştırmadır. Avrupa, Türkiye'yi anlamaktan uzaktır. İnsan haklarını yok sayan, sınırlarını gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan'a arka çıkılması, barbarlıkla ortaklıktır... Yunanistan'ın sığınmacılara ateş açması, ölümlere neden olması haydutluk, hayasızlık ve hukuksuzluktur. Uluslararası sözleşmeler, zulüm karşısında başka ülkelere sığınma hakkı tanımaktadır; hani insan hakları... Bu tabloya sessiz kalamazdık, bebeklerin ve çocukların durumlarını atıl şekilde seyredemezdik. Geçen hafta Edirne'de 0-10 yaş gurubu için kreş kurmak amacıyla devreye girdik. Tutacak el bekleyen çocukların temel ihtiyaçlarını Edirne'ye gönderdik. Türk milletinin gıpta edilecek vasfını gösterdik... Zalimin zulmü bir gün mutlaka kedisine dönecektir, zalimin düşmanı Allah'tır... Çocuklar örselenmesin, bebekler ölmesin!..

TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR: Tarih boyunca göçler sonucunda bir yanda yeni devletler kurulurken, diğer yandan imparatorluklar yıkılmıştır. Bugünkü çağda sorunlar artarak devam etmektedir. Binlerce insan Avrupa topraklarına sığınabilmek amacıyla hayatlarını kaybetmiştir... Açlık, kıtlık, yoksulluk ve güvenlik tedbirleri, milyonlarca insanın başka yerlere gitmek amacının temel motivasyondur... Allah yaşananların hesabını mutlaka bir gün soracaktır. Bizim duamız, dünya gözüyle dileğimiz kesinlikle budur... Sınır kapılarının açılmasından önce ülkemizde yaklaşık 5 milyon sığınmacı bulunuyordu. Sadece 2019 yılında yakalanan düzensiz göçmen sayısı 373 bin 468'dir... 27 Şubat'ta İdlib'de yapılan kanlı saldırı sonrası, isabetli şekilde sınır kapıları açılmıştır... Türkiye taahhütlerini her zaman yerine getirmiştir. Sözünü tutmayanların kimler olduğu ortadadır.

TÜRKİYE GÖÇMEN DEPOSU DEĞİL: Türkiye sığınmacı deposu, göçmen barınma alanı değildir... Külfet tamamen Türkiye'nin sırtına yüklenmiştir, buna kimsenin hakkı yoktur. 18 Mart mutabakatı kapsamında vatandaşlarımıza vize serbestisi sağlanacaktı, Gümrük Birliği için resmi müzakereler başlayacaktı, Suriyeli göçmenlere 6 milya euro destek olunacaktı. Bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Avrupa Birliği bir kez daha aldatmıştır. Türkiye açık kapı politikası ile gereğini yapmış, laftan anlamayan Avrupa ülkelerinin paçası tutuşmuştur. Türkiye yol geçen hanı değildir, bizim başımızı sokacağımız başka yuvamız yoktur. Mazlumları sahipsiz bırakmayız ama Türk milletinin geleceğini yabana atamayız.

RUSYA İLE ZİRVE OLUMLU: Çıkan kararlar bizim açımızdan olumludur... Bölgesel huzur ve güvenlik için önemli bir adım atılmış, bir pürüz ortadan kaldırılmıştır... Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağından imanımız kadar eminiz. Rusya'nın, Türk askerlerinin yerini bilmediğini söylemesi kuyruklu yalandır. Ateşkese uyulursa ne ala, uyulmazsa kaldığımız yerden yeniden başlarız. Karşımıza çıkanları da doğduklarına pişman ederiz... Bir olursak dağları deviririz, birbirimize düşersek devriliriz. Fakat CHP yönetimi dur durak bilmiyor. Ne sözden anlıyor ne de halden. Hep aynı çirkinlik... Aziz Atatürk'ün mirasını hiç eden, Türkiye'nin karşısına geçen CHP yönetimi iflasını yakında açıklayacaktır. Esad ve Putin ile aynı safa giren CHP yönetimi bilya dağıtmıştır...  Moskova’da Türk heyetinin ayakta bekletilmesini eleştirip heyetlerin arkasındaki heykellerden mucizevi anlamlar çıkardılar. Aslında Türkiye zora girdikçe sevinçten duramıyorlar, gülmelerini de saklayamıyorlar. CHP’liler hezeyanlarını gelsinler bir zahmet külahımıza anlatsınlar. Bu arada dün medyaya düşen bir videonun da peşine düştüler.

AYILARA GÜVENMESİNLER: İddia odur ki, Rus devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı’yla birlikte heyetinin Putin’in kapısında bekleme anlarını kronometreyle kayda alıp yayınlamış, bu da gündem olmuştur. Zirve toplantılarında benzeri tablolara veya protokol kazalarına istem ve irade dışı elbette tesadüf edilebilecektir. Eğer Rusya yönetimi bunu kasıtlı bir şekilde kayda aldırıp sonra da servis ettirmişse bunun tanımı şüphesiz küstahlıktır, terbiyesizliktir, saygısızlıktır. Bir alçaklık varsa derhal hem tavzih hem de telafi edilmelidir. Ümit ederiz ki, malum video maksatlı şekilde hazırlanmış olmasın. Türkiye Cumhurbaşkanı’na hakaret hepimize hakarettir. Muhasım zihniyetler aklını başına alsın; bizim kültürümüzde ata arpa, yiğide pilav, vatana da can verilir. Bizim için vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan; vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. Ayranımızı kabartmasınlar, ayılara güvenmesinler. Biz denize düşmedik ki yılana sarılalım. Öfkeyle konuşmuyoruz, yalnızca duruşumuzu gösteriyoruz. (HABER MERKEZİ)