DEVA Partisi’nin en genç iki üyesi: Bize saygı duyulmayan bir yerde fikirlerimiz soruldu

DEVA Partisi kurucular kurulunun en genç iki üyesi ile konuştuk. Her ikisi de Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi gençlerden 21 yaşındaki Deniz Karakullukçu, Babacan ekibinin kendisine Emmanuel Macron ile Ali Babacan’ı karşılaştıran makalesi nedeniyle ulaştığını ifade etti, “Onur duydum” dedi. 22 yaşındaki Baran Deniz Bağatur da, “Benim yaşımda birçok insana saygı duyulmayan bir yerde Ali Bey’in bize bu kadar saygı duyması beni etkiledi” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eski Bakan Ali Babacan, 'Biz hazırız' diyerek Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile yola çıktı. Parti kurma aşamasında Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gençlerle sık sık bir araya gelen ve “Gençlerden bir kabine kursak Türkiye daha iyi yönetilir” diyerek siyasetin gençleşmesi gerektiğini işaret eden Babacan, bu tavrını parti yönetim kadrolarına da taşıdı. 90 kişiden oluşan kurucular kurulunun yüzde 20'ye yakınını gençler oluştururken, parti programında da gençlerin siyasal kararlara etkin şekilde katılımlarına yer verildi. Bu kapsamda 21 yaşındaki Deniz Karakullukçu ve 22 yaşındaki Baran Deniz Bağatur, partinin kurucular kurulunun en genç iki üyesi olarak kayıtlara geçti.

DEVA’NIN EN GENÇ ÜYESİ: BANA İNTERNET'TEKİ MAKALEMDEN ULAŞTILAR

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Deniz Karakullukçu’nun politikaya olan ilgisi ortaokul yıllarına dayanıyor. Ali Babacan’ı ‘sakin’, ‘olayları analiz etme yeteneği olan’ ve ‘teknokrat’ bir siyasetçi olarak tanımlayan Karakullukçu, DEVA Partisi ile yollarının kesişmesine giden süreci şu sözlerle anlattı:

"Hep politikaya girmek istiyordum. Politik bir ailede büyüdüğüm için de ülke sorunlarına karşı ilgiliydim. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ali Babacan’ı karşılaştıran ve bazı paralellikler çizen bir makale yazmıştım, temmuz ayında. İnternet'te makalemi görerek bana ulaştılar. Süreç böyle başladı ve kurucular kurulunda yer almam istendi, ben de onur duydum."

‘YÖK’ÜN KALDIRILMASINI ÖNERDİK, PARTİ PROGRAMINA KONULDU’

Türkiye’deki gençlerin en önemli problemlerinin başında gelecek kaygısı, ekonomi ve işsizlik geldiğini belirten Karakullukçu, “Gençler bu ülkede özgür değil, gelecek kaygısı yaşadıkları için de ülkede kalmak istemiyorlar. Eğitimde özellikle üniversitelerin özgürleşmesi gerekiyor ve bu kapsamda Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) kaldırılması şart. Daha önce Ali Babacan ile yaptığımız gençlik toplantılarında bu sorunu vurguladık. Onlar da parti programında değerlendirmişler. Meslek okullarının revize edilmesi gerek” ifadelerine yer verdi. Karakullukçu, ailesinin kendisini desteklediğini, ahlaklı ve erdemli bir politikacı olması yönünde telkinde bulunduklarını söyledi.

‘BENİM YAŞIMDA BİRÇOK İNSANA SAYGI DUYULMAZKEN ALİ BEY FİKİRLERİMİZİ DİNLEDİ’

Partinin en genç kurucular kurulu üyesinden biri de 22 yaşındaki Baran Deniz Bağatur. Bağatur da Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih bölümü okuyor. Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne kadar kendisinin herhangi bir siyasi parti ile ilişkisinin olmadığını söyleyen Bağatur, Ali Babacan ile gençlerle bir araya geldiği toplantılar sırasında tanıştıklarını, sonrasında kurucular kurulunda yer aldığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Ali Babacan gençlerle saatler süren toplantılarda tek tek herkesle ilgilenir. Onunla tanışmak benim dönüm noktam oldu. Benim yaşımda birçok insana saygı duyulmayan bir yerde Ali Bey’in bize bu kadar saygı duyması, fikirlerimizi dinlenmesi bizi etkiledi. Ali Babacan, kurucular kurulunda yer almamı istedi ve süreç başladı.”

‘GENÇLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU ‘UMUTSUZLUK’

Liberal ekonomik politikaları desteklemek ile birlikte kişi hak ve hürriyetlerini de savunduğunu dile getiren Bağatur, gençlerin baş gösteren en önemli sorununun umutsuzluk olduğunu söyledi. Bağatur, “Bugün ülkede gençlerin yaşam alanı yok aslında. Bunun çözümü olarak siyasi bir revizyon gerekiyor. Gençlerin siyasete katılımının artması lazım. Ailesinde siyasi yelpazenin geniş olduğunu belirten Bağatur, “Annem ile babam siyasi görüşleri farklı iki insandır. Ailem siyasete girmemde temkinli yaklaştı fakat sonrasında desteklediler” dedi.