HDP: Sokağa çıkma yasağı dayanışmayı sınırlar, denetimi imkansız kılar

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında gündeme gelen sokağa çıkma yasağı önerisini doğru bulmadıklarını belirterek, “Bu yöntem tüm dayanışma imkanlarını ortadan kaldırabilir. Bilgilendirme ve tedbir süreçlerini hükümetin tekeline sokacak ve denetimi imkansız kılacak bir yöntem olur. Bunun yerine tedbirlere riayet edilmesi için çalışmalar yapılmalıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı da gündeme getirildi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi. İktidar kanadından ise bu çağrıya dönük henüz bir açıklama gelmedi.

Türk Tabipler Birliği, korona virüsüne karşı alınması gereken tedbirleri açıklarken, sokağa çıkma yasağını önermediklerini söyledi, uyarılara riayet edildiği takdirde buna gerek olmadığını ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da sokağa çıkma yasağının dayanışma imkanlarını ortadan kaldıracağını belirterek doğru bulmadıklarını kaydetti. HDP Basın bürosu aracılığıyla konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Sancar şu değerlendirmede bulundu:

“Sokağa çıkma yasağı gibi bir yöntemi şu anda doğru bulmuyoruz. Bu yöntem tüm dayanışma imkanlarını ortadan kaldırabilir. Bilgilendirme ve tedbir süreçlerini hükümetin tekeline sokacak ve denetimi imkansız kılacak bir yöntem olur bu. Bunun yerine tedbirlere riayet edilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Şeffaflığı ve dayanışmayı ortadan kaldıracak yöntemlere meyledilmemelidir.” (DUVAR)