Sağlık Bakanı Meclis’i bilgilendirecek

Meclis'te CHP, HDP ve İYİ Parti'nin korona virüsü ile ilgili araştırma komisyonu kurulması için verdiği 3 ayrı teklif AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü ile ilgili 19 Mart 2020 Perşembe günü Meclis’e bilgi verecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’de 11 Mart’ta tespit edilen ilk korona virüs vakasının ardından alınan önlemler Meclis’in de ana gündemi oldu.

Korona virüsünün ortaya çıkmasının ardından toplanan ilk Meclis Genel Kurulu’nda CHP, HDP ve İYİ Parti grupları adına korona virüsü salgınının yayılmasının önlenmesi, salgın nedeniyle alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla 3 ayrı araştırma komisyonu kurulması için grup önerisi verildi. Ancak 3 öneri de AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

Bu arada CHP Grup önerisi üzerine konuşan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Tabipleri Birliğinden korona virüsü ile ilgili brifing alacaklarını söyledi, Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığınca oluşturulan Bilim Kurulu’ndan da bilgi almak istediklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 19 Mart 2020 Perşembe günü İç Tüzük'ün 62'nci maddesi çerçevesinde Meclisi bilgilendireceğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)