HDP: Ayrımcılığa son verin, salgın bölgede felakete dönüşebilir

HDP Diyarbakır’da haftalık değerlendirme toplantısını yaptı. HDP Sözcüsü Ebru Günay toplantı sonrası açıklamasında, bölge halkına ayrımclık yapıldığını, iktidarın salgın karşısında gerekli önlemleri almadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, haftalık değerlendirme toplantısının ardından gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Salgın nedeniyle sosyal medya üzerinden kamuoyuna seslenen Günay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var” sözlerine tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı’nın açıklamalarıyla ilgili Günay, “Sanki ülkenin tamamında tedbirler dört dörtlük de sadece bölgede sorun var. Bir de bunu kayyım atamaya mahir olan iktidarın Bakanı söyleyebiliyor. Batman Belediyesi örnek bir belediyecilikle korona ile mücadele ederken kayyım atamamış olsaydınız bu eşitsizliği yaşamıyor olacaktık” ifadelerini kullanırken Sağlık Bakanlığı’nın Türkçe dışında kamu spotunun olmamasına dikkat çekti ve koruyucu halk sağlık hizmetlerinin anadilde verilmesi gerektiğini söyledi.

'AÇIK VE NET BİR AYRIMCILIK VAR'

Kürt kentlerinde eşitsizlik yaşandığını belirten Günay, ”Bölge halkına yurttaş muamelesi bile yapılmıyor. Açık ve net bir ayrımcılık var. Kürdistan’ın tamamında sadece 1 vaka tespit merkezi var. Bu durum vakaların tespitini zorlaştırıyor. Hastaneye gidenler çok kötü durumda değilse eve gönderiliyor” dedi. Bölge hastanelerinin yetersiz olduğunu söyleyen Günay, hastane kapasitelerinin artırılmasını ve tüm şehirlere test kitlerinin gönderilmesini talep etti.

'İKTİDAR AKIŞINA BIRAKIYOR'

Günay ayrıca, hükümetin bölgede gerekli tedbirleri almadığını vurgularken, “İktidar olayları akışına bırakıyor. Buradan iktidarı bir kez daha ciddi bir şekilde uyarmak istiyoruz. Bölgesel ayrımcılığa son verin ve tüm ülke de koronavirüsle mücadelede daha etkili tedbirler alın aksi takdirde bu felaketin altında kalırsınız” çağrısında bulundu ve, “Böyle giderse bölgede salgın bir felakete dönüşebilir” dedi. Günay konuşmasını korona virüsü salgınına karşı evde kalma çağrısı yaparak bitirdi. (HABER MERKEZİ)