Murat Yetkin son anketleri yorumladı: Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'a iyi-kötü haberler

Murat Yetkin, en beğenilen siyasetçiler anketinde 4 aktif CHP'li olduğunu ama CHP liderinin alt sıralarda kaldığına dikkat çekti. Erdoğan'ın da popülaritesinin arttığını belirten Yetkin, en beğenilen 14 siyasetçi içinde AK Partili isim olmamasını "Erdoğan için dikensiz gül bahçesi gibi görünebilir ama" diyerek yorumladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında MetroPoll Araştırma'nın "Türkiye'nin Nabzı" anketini değerlendirdi. "Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na hem iyi hem kötü haberler" diyen Yetkin, Erdoğan'ın popülaritesinin arttığını ama AK Parti'ye ilişkin olumlu bir sonuç görünmediğini belirtti.

Salgın ve kriz dönemlerinde insanların iktidarlara olan bağlılığının arttığını hatırlatan ve ünlü isimlerin sözleriyle bu savı destekleyen Yetkin, Erdoğan'ın son dönemde yakaladığı yüzde 14'lük beğeni artışını bu açıdan yorumladı. Yönettikleri ülkelerde salgında binlerce ölümle karşılaşan Trump, Macron, Conti ve Merkel gibi liderlerin de aynı doğrultuda beğenilerinin arttığını ortaya koyan Yetkin, hayatın normale dönmeye başlamasıyla bu oranların yeniden düşebileceğinin sinyallerini verdi.

En beğenilen aktif siyasetçiler anketini de yorumlayan Yetkin, en beğenilen 10 siyasetçiden dördünün aktif CHP'li olduğunu vurguladı. Fakat Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer'den daha az beğenildiğine dikkat çeken Yetkin, bu durumun CHP Kurultayı için rahat bir durum olmadığını kaydetti. Yetkin yazısına şöyle devam etti:

"İlginç bir başka durum listede Erdoğan’dan başka AK Parti üyesi bulunmaması. Bu da Erdoğan için dikensiz gül bahçesi gibi görünebilir. Ama bakın Gül, Davutoğlu, Babacan gibi isimlerin yollarını Erdoğan’dan ayırdıktan sonra popülaritelerini devam ettirdiği görülüyor.

Koronavirüs her şeyin üzerine kalın bir örtü sermiş gibi görünüyor ama örtünün altında ekonomik çalkantılar da, siyasi çalkantılar da olanca hararetiyle devam ediyor. Örtü umarım en kısa zamanda halka ve ülkeye olabilecek en az hasarla kalkar da bu gündeme dönebiliriz. O zaman hayaller ve gerçekler daha iyi anlaşılabilir."

YAZININ TAMAMI