Akşener: Erdoğan saraydan çıksın Keçiören'e taşınsın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Ekrem İmamoğlu, şeytan kovalamaktan namaza vakit bulamıyor. Bütün dikkat İstanbul Belediyesi'nin üzerinde. Ne travmaymış atlatılamadı gitti. Kafayı kaldırdığında çekiç vuruluyor” dedi. Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle AK Partili vekillerin seçmenden kaçtığını belirterek "Bunların nedeni de Sayın Erdoğan'ın saraya hapsolması. Ben Sayın Erdoğan'a öneride buluyorum şimdi; bir evi vardı Ankara'da Keçiören'de. Şimdi çıksın saraydan Keçiören'e taşınsın; örnek olmak açısından" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında korona virüsü salgını ve ekonomideki durumla ilgili değerlendirmeler yaptı, önerilerde bulundu. Akşener’in açıklamalarının satır başları şöyle:

BİLİM KURULU ÖNERİLERİNİN SİYASİ ONAYA İHTİYACI OLMAMALIYDI: Öncelikle sağlık çalışanları, Sağlık Bakanı Sayın Bakan’ın kendisini iyi niyetli, gayretli buluyorum. Bu mücadele faslında iyiyiz ama tedbirler anlamında baktığımızda maalesef çok iyi değiliz. Çünkü şimdi biz bu kararlarda bir tek kişinin fikrine, kanaatine mahkum durumdayız. Bu pandemi Sağlık Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde olmalıydı. Bu mücadele alınan tedbirler, bu sistem üzerinden olmalıydı. Bilim Kurulu kuruldu ve ben ilk tebrik edenlerdenim Sayın Bakanı. Ancak Bilim Kurulu’nun önerdiklerinin siyasi onaya ihtiyacı olmamalıydı.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 10’UN ALTINA DÜŞTÜĞÜNDE NORMALLEŞME BAŞLAMALI: Ekonomik hayat devam etmek zorunda bu tıkanma açılmak zorunda. Fakat bilimsel olarak bilim insanlarının ve bilimin ışığında günlük vaka 10’un altına düştüğü zaman normalleşme başlar. Bununla ilgili 10’un altına düştüğünde; işte temmuz gibi bir tarih veriliyor gene bilim insanlarının verdiği tarihler. Bunlar şimdi dolayısıyla tedbirlerde çok böyle ağır aksak gittiysek bir an evvel olsun deyip çok hızlı bazı konularda hareket edildiği takdirde bu seferde 2. bir dalga ile Türkiye Allah muhafaza karşı karşıya kalır.

TARAMALAR; KAPILAR ÇALINARAK YAPILMALI: Sağlık Bakanlığı'na bir öneride bulunmak isterim; bu taramanın yani rastgele taramanın hazır evlerdeyken; kapılar çalınarak yapılması gerektiğini öneriyorum. Hazır evdeyken insanlar rastgele yapılması lazım ki, bize bir resim çıksın. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde apayrı bir normalleşme bakış açısının ayrı bir projenin, normalleşme programının yapılması lazım.

İMAMOĞLU ŞEYTAN KOVALAMAKTAN NAMAZA VAKİT BULAMIYOR: Sağlık Bakanı ilan etti ki, bundan sonra biz yapacağız şehir hastanelerini. Yani devlet yapmalı. Ya şimdi yanlış olmasın söylemeye çalıştığım şey şu; bu şehir hastanelerini İngiltere önce yaptı. Ekonomisini göçertti. Mesele bu hastane yapmayın diyen yok ki, hastaneye yapsın, yatak sayısı artsın onunla ilgili bir sorun yok ama siz hasta garantili yapıyorsunuz. Ekrem İmamoğlu, şeytan kovalamaktan namaza vakit bulamıyor. Bütün dikkat İstanbul Belediyesi'nin üzerinde. Ne travmaymış atlatılamadı gitti. Ne zormuş. Azıcık nefes almaya fırsat tanısın onların büyükleri. Kafayı kaldırdığında çekiç vuruluyor.

CÜZDANSIZLARLA VİCDANSIZLAR KAVGASININ ÖNÜNE GEÇMELİYİZ: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sürdüğü takdirde Sayın Erdoğan’a duyulan sevginin, sempatinin 1 gramı kalmadan seçim kaybeder. Çünkü bir insan her şeyi bilemez. Buraya yazıyorum; seçim kaybetmek başka bir şey ama bu seçimi sıfır sevgi ile kaybetmek başka bir şeydir. Onu söylemeye çalışıyorum. Halbuki meclis güçlü olsa, bakanlar milletvekilleri içinden seçilmiş olsa, milletvekilleri meclis güçlü olduğu için milletvekilleri seçmene karşı, AK Parti milletvekili herkesten bahsediyorum seçmene karşı güçlü olabilse; bakanları değil bakan yardımcılarına ulaşamıyor milletvekilleri şu anda. Dolayısıyla seçmenden kaçıyorlar. Çünkü tüm bunların nedeni de Sayın Erdoğan'ın saraya hapsolması. Ben Sayın Erdoğan'a öneride buluyorum şimdi: bir evi vardı Ankara'da Keçiören'de. Şimdi çıksın saraydan Keçiören'e taşınsın; örnek olmak açısından. Çünkü pandemi sonrası Türkiye'nin ekonomisi konusunda endişelerim var benim cüzdansızlar ve vicdansızlar arasında. Hani Müslüm Baba rahmet ediyordu ya yakarsa dünyayı garipler yakar. Cüzdansız ve vicdansız kavgasının önüne geçmemiz lazım.