Kadın kolları başkanından Erdoğan'a: Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği toplantıya katılan AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, "Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin" diye konuştu. Erdoğan da "Haşa, Rabbim inşallah onları gayet iyi bir şekilde yetiştirmeyi sizlere, bizlere nasip etsin" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il ve belediye başkanlarıyla yaptığı video konferans toplantısında, Çorum AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis üyesi Meryem Demir, Erdoğan’a hitaben, "İnsan kendi ömründen vazgeçebilir ama bazen diyorum ki, çocuklarımın ömründen alsın size versin. Çünkü bu ülke için o kadar önemlisiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il ve belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıya Çorum'da AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günal, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur katıldı.

AK PARTİLİ BAŞKAN, PANDEMİ KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile konuştuktan sonra, Aşgın’a hitaben, "Evet Belediye başkanım, siz ne yaptınız" şeklinde sorduğu soruya Aşgın, “Elhamdulillah bu süreç gerçekten bizim için Gönül Belediyeciliği anlamında bir fırsata dönüştü. Krizi fırsata dönüştürdük. 265 bin nüfuslu bir şehirde 720 bin 900'e ulaştırdık maske dağıtımını. Yine kapatmak zorunda olan esnaflarımız vardı iş yerlerini genelge gereği, onların tamamını istisnasız hepsine hediye çekleri taktim ettik ve hepsine ulaşmış olduk. Yine hemen hemen 65 yaş üstü ulaşamadığımız kimse kalmadı. Gönül belediyeciliği için bir fırsata dönüştürdük" şeklinde yanıt verdi.

Toplantıda, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan sonra söz alan Meryem Demir de, Erdoğan'a "Kızmayın sakın ben bir şey söyleyeceğim: İnsan kendi ömründen vazgeçebilir ama bazen diyorum ki, çocuklarımın ömründen alsın size versin. Çünkü bu ülke için o kadar önemlisiniz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Meryem Demir’in bu sözlerine, "Haşa, Rabbim inşallah onları gayet iyi bir şekilde yetiştirmeyi sizlere, bizlere nasip etsin" karşılığını verdi.

'EVLAT SİYASETE ALET EDİLDİ'

CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Yıldız Bek'den Demir’in sözlerine tepki geldi. Bek, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar siyasete birçok değer alet edildi ama ilk defa evladın alet edildiğini duydum. Çocuklarının yüzüne nasıl bakacak bilmiyorum. Kula kulluk etmek, Allah'a şirk koşmak günahların en büyüğüdür. Cennet anaların ayakları altında derken sanırım bu kadın işin içinde yoktur. Senin inancını, siyasetçiliğini, anneliğini Allah'a havale ediyorum. Evladını siyasi çıkarlarına feda eden sözde siyasetçi anne, vatanını milletini düşünebilir mi hiç? Belediye başkanı 'olağanüstü durumu fırsata çevirdik' diyor, meclis üyesi evlatlarının ömrünü peşkeş çekiyor. Olmaz olsun sizin yaptığınız siyaset. Bunların Çorum'da yerel yöneticilerin yapmasından, bir Çorumlu siyasetçi, bir anne olarak büyük üzüntü duydum ve esefle kınıyorum” dedi.

AK Partili Belediye Meclis üyesi Meryem Demir daha önce de, “Alevi vatandaşlarımıza veya bize oy vermeyenlere de yardım yapılıyor” açıklaması ile gündeme gelmişti.