Murat Yetkin: Erdoğan’a iki soru, biri virüs üzerine diğeri malum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maske takmamasını ele alan gazeteci Murat Yetkin, yazısında, Erdoğan'a iki soru yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değişen Yassı Ada'nın açılış töreninde maske takmamasını değerlendirdi. Erdoğan'ın 65 yaş ve üzeri olduğunu hatırlatan Yetkin, "Acaba Erdoğan Şubat, Mart aylarındaki dış temaslarında virüs kaptı ve hızlı bir kürle iyileşti de antikor testlerinde bağışıklık kazandığı mı anlaşıldı?" diye sordu.

Erdoğan'ın Yassı Ada konuşmasını değerlendiren Yetkin'in "Erdoğan’a İki Soru: Biri Virüs Üzerine, Diğeri Malum" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:

"Bir Cumhurbaşkanı, her gün kendisine darbe yapmaya artık kimsenin kalkışmaması gerektiğini söyler mi? Erdoğan söylüyor. Neden yapıyor bunu? Kitlesini sürekli diri ve alesta tutmak için mi? Kime karşı? Şu da var: yatırımcı olsanız, ülkenin başındaki kişinin her Allah’ın günü kendisine darbe yapılma ihtimaline karşı vatandaşları kendisini korumaya hazır olmaya çağırdığı, kanunları kendi eksenine göre yeniden ve yeniden düzenlendiği bir ülkeye para yatırmaya hevesli olur musunuz? Yoksa sürekli darbe söylemine başvurmak milletin dikkatini yakıcı ekonomi sorunlarından dağıtmak için mi? Damadı olmakla gurur duyan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye’nin 2020’de küçüleceğini söyleyenlere inanılmaması gerektiğini, yılı “pozitif” kapatacaklarını söyledi. Milyonlarca işsizin ve çalışanlarının maaşlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen yüz binlerce küçük ve orta büyüklükteki işletme sahibinin içi rahatlamış mıdır bu sözlerle? Albayrak’ın beklediği pembe rakamları açıklayacak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) başına daha geçenlerde yaptıkları atamaya dair iddialar Ankara’da ayyuka çıktı; bir başka yazıda değiniriz.

Yoksa Erdoğan, 1 Haziran’da açıldıktan sonra AK Parti ve MHP oylarıyla onaylanması için Meclis’e göndereceği yasa taslaklarına muhalefetin itirazlarını şimdiden “darbe girişimi” diye yaftalamak için mi sürekli bu konuyu gündeme getiriyor? Soru bu.

Ankara’da elinizi sallasanız elli siyasi senaryoya çarpıyor."

YAZININ TAMAMI

Etiketler Erdoğan virüs yassı