Prof. Dr. Tolga Yarman CHP Genel Başkan adayı oluyor

CHP kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, genel başkanlığa aday adayı olacağını duyurdu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, hafta sonu gerçekleştirilecek 37'nci Olağan Kurultayda genel başkanlığa aday adayı olacağını belirtti.

CHP 37'nci Olağan Kurultayı hafta sonu Bilkent Odeon'da yapılacak. Kurultayın birinci gününde genel başkan seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) üyelerinin seçimi gerçekleştirilecek.

Yarman, kurultayda genel başkanlığa aday adayı olacağını açıklamadı. Yarın CHP Genel Merkezi'nde saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıklayacağını ifade eden Yarman, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceğini aktardı.

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner ve eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da genel başkanlığa aday adayı olacağını açıklamıştı. CHP'de genel başkan adaylığı için parti tüzüğüne göre delegelerin yüzde 5’i olan yaklaşık 67 delegenin imzası gerektiği için adaylar kurultay günü resmileşecek. (ANKARA/AA)

CHP'de 'iktidar kurultayı': Yıldızlar geçidi yok, hedefler varCHP'de 'iktidar kurultayı': Yıldızlar geçidi yok, hedefler var