Karamollaoğlu: Anlaşılan padişah sosyal medyaya da göz koydu
Sosyal medyada iftira, hakaret ve trol yapıların önlenmesi gerektiğini söyleyen SAADET lideri Temel Karamollaoğlu: "Ama iktidarın tavrı ve daha önceki uygulamaları bizi endişelendiriyor. Biz medya padişahınsa sosyal medya bizimdir demiştik. Anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz koydu…"
DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM'de kabul edilen sosyal medya düzenlemesinin Türkiye’nin dünyadaki imajı daha da sarsacağını söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, "Türkiye’de bir sosyal medya düzenlemesine ihtiyaç vardı ama bu iktidarın yaptığı gibi değil" dedi.
Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:
TEBESSÜM ETMEYE YANAŞMIYORUZ: Bugün Türkiye’nin genel tablosuna baktığımız zaman ise ne yazık ki bir küskünlük ve husumet havası görüyoruz. Birbirimize karşı bir türlü tebessüm etmeye yanaşamıyoruz… Bunun da en büyük sebebi siyasetin dili ve siyasetçilerin tavrı. Türkiye son yıllarda hiç olmadığı kadar kutuplaştı, kamplaştı, bölündü. Herkes kendi mahallesine kulak kesilmiş durumda kimse kimseyi anlamak ve dinlemek istemiyor. İşte hepimiz için bir fırsat gelin bu bayramda bir olalım birlik olalım. Başta siyasetin dilini değiştirelim, çatışma dili yerine müzakere, dostluk ve merhamet dilini kuşanalım. İnanıyorum ki eğer bunu yaparsak hepimiz için bayramımız bayram olacaktır. Bu sebeple Kurban’dan alacağımız en önemli derslerden birisi evine yılda bir kere et giren insanımıza bu eti ulaştırmak, kendi payımızdan muhtaç olanlara yardım etmektir.
BELEDİYELERE ENGEL OLMAK FAYDA SAĞLAMAZ: Bu hassasiyetin yanında ise şu unutulmamalıdır; Osmanlı’nın bir döneminde hazine fazlalık verdiği için ihtiyaç sahibi fakir neredeyse kalmamış… Bundan dolayı da hayır yerleri, sadaka taşları hazırlanmış. Kim parayı bıraktı kim aldı bilinmiyor. İşte bizim bu düzeni sağlamamız öncelikli olandır ama bugün tabloya baktığımızda insanımızın durumu hiç iç açıcı değil. Bakınız; Cumhurbaşkanlığı 2020 Yıllık Programı'na göre ise belediyeler dışındaki kamu kuruluşlarının sosyal yardım harcamalarından 17 milyona yakın kişi yararlanmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yardım için Nisan'da yapılan başvuru sayısı 682.697'ye çıktı, Mayıs ortasına gelindiğinde ise 955.144'e ulaştığı bildirildi. Bu verilere göre, İstanbul'daki hanelerin yüzde 14'e yakını Belediyeden sosyal yardım alıyor. Şu hususu vurgulamak istiyorum; bir ülkede ki sosyal yardımların çokluğu bir başarı göstergesi değildir. Önemli olan milleti yardıma muhtaç olmaktan kurtarmaktır. Bu konuda da tekelci bir anlayışla konuya yaklaşmamak önemlidir bizim bütün olarak bu yardımları yapmamız icap eder. Belediyelere engel olmak bize bir fayda sağlamaz…
SOSYAL MEDYA BİZİMDİR DEMİŞTİK: Bildiğiniz üzere gece uzun zamandır tartışılan sosyal medya düzenlemesi geçti. Bu konudaki uyarı ve tavsiyelerimiz ise ne yazık ki dinlenmedi. Türkiye’de bir sosyal medya düzenlemesine ihtiyaç vardı ama bu iktidarın yaptığı gibi değil. Elbette sosyal medyada iftira, hakaret, ahlaksızlık ve trol yapıların önüne geçilmesi gerekmekte. Bunları önlemek için yasal alt yapı önemli ama iktidarın tavrı ve daha önceki uygulamaları bizi endişelendiriyor. Kişi hak ve hürriyetlerini, düşünme ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik hiçbir adım kabul edilemez. Türkiye bugün basın özgürlüğü sıralamasında dünyada en geride olan ülkelerden birisi. Bu düzenleme ile Türkiye’nin dünyadaki imajı daha da sarsılacak. Umuyoruz ki en kısa zamanda yapılan hatalar fark edilir ve ders alınır… Biz medya padişahınsa sosyal medya bizimdir demiştik. Anlaşılan o ki padişah sosyal medyaya da göz koydu…
EKONOMİ NASIL İYİ GİDİYOR DİYEBİLİRİZ: Bakınız çok açık bir şekilde söylemek istiyorum bugün Türkiye’nin meselesi ekonomidir, adalettir, ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrolardır, yolsuzluk ve rüşvettir, şeffaf olmayan yönetim anlayışıdır… Ama bunların konuşulmasını istemeyenler neyi konuşuyorlar? Bugün bizim meselemiz Türkiye’nin kötü gidişatıdır… Ekonomi, her geçen gün kötüye gidiyor. İktidar, bunu engelleyemediği için suni gündemlerin peşinde! Bu suni gündemleri kullanarak, kimsenin ekonomiyi konuşmasını istemiyor. Bugün eğer Türkiye'de, asgari ücret açlık sınırının altında kalmışsa; nasıl ''ekonomi iyiye gidiyor'' diyebiliriz! Bugün eğer Türkiye'de, asgari ücret açlık sınırının altında kalmışsa; nasıl ''ekonomi iyiye gidiyor'' diyebiliriz. Hazine tam takır aldığımız borçlar bile ödememiz icap eden borcu karşılayamıyor… İşsizlik en azından 7-8 milyon enflasyon ise yüzde 30-40 civarında. Bunları konuşmayanlar bugün ülkenin gündeminde olmayan milleti kutuplaştıran konuları gündem ediyorlar.
ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ: Basın toplantımıza son olarak milletimizi mağdur eden bir konuya değinerek kapatmak istiyorum. Son günlerde sıkça gündeme geliyor. Araç muayene ücretlerinde alınan fahiş fiyatlar milletin cebini yakar hale geldi. 10 dakikalık bir işlem için alınan miktar 420 lira. Yahu insanımız özel hastaneye gidip muayene olsa bu parayı vermiyor. 420 lira ile Türkiye ayağa kalkmaz ama insanlarımız bundan zarar görürler… Bu uygulama ve alınan miktar kimseye reva olamaz. Ulaştırma Bakanlığına sesleniyorum, milletimizin bu mağduriyeti bir an önce giderilmeli. Araç muayene ücretleri düşürülmelidir.