Kaftancıoğlu: İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için her gün en az 1 kadın öldürülüyor

"İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmak kadın cinayetlerinin suç ortağı olmaktır" diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, son 1 ayda en az 32 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin, kadına şiddete karşı oluşturulan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilip çekilmemeye ilişkin kararını bugünlerde vermesi beklenirken, katliama dönüşen cinayetlerin de ardı arkası kesilmiyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 11 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de en 32 kadının öldürüldüğünü açıkladı. İstanbul Sözleşmesi uygulanmadığı için kadın cinayetlerinin arttığına dikkat çeken Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından son 1 ayda öldürülen kadınların fotoğraflarını ve Sözleşme’nin maddelerini paylaştı. Kaftancıoğlu, “Yaşamak ve yaşatmak; esir değil eşit olmak için İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmak kadın cinayetlerinin suç ortağı olmaktır” dedi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından paylaştığı görsellerde kadınları katleden erkeklerin yakınlık derecelerini ve nasıl öldürüldüklerini kamuoyu ile paylaştı.

Kadına şiddetin ve kadın-erkek eşitsizliğinin son bulması gerektiğini belirten Kaftancıoğlu’nun, erkek şiddeti sonucu ölen kadınların isimleriyle birlikte İstanbul Sözleşmesi’nin maddelerini ve katledilen kadınların hikâyelerini paylaştığı tweetler şöyle:

(HABER MERKEZİ)