HDP'li Başaran: Orhan'ı sahiplenen iktidar Kadirova için ne yaptı?

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, tecavüz faili uzman Çavuş Musa Orhan’ın iktidar tarafından sahiplenildiğini söyledi. AK Partili Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde ölen Nadira Kadirova'yı hatırlatan Başaran, iktidara "Kadirova için ne yaptınız?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'da İpek Er'e tecavüz ederek intiharına yol açan uzman Çavuş Musa Orhan'a iktidarın sahip çıktığını söyleyen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, AK Parti Milletvekili Şirin Ünal'ın evinde ölen Nadira Kadirova'yı hatırlatarak "Bu ülkede kadınlar güvende değil" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Başaran, Orhan’ın serbest bırakılmasına karşı kadınların itirazlarını yükselttiğine dikkati çekerek, “Ancak maalesef iktidara yakın basın aracılığıyla ve iktidar sözcüleri tarafından Musa Orhan’ı sahiplendiklerini görüyoruz. Her gün İpek Er’i suçlayıcı, neredeyse suçlu gösterecek, Musa Orhan’ı mağdur gibi gösterecek bir takım yazıların yazıldığını, bunun örgütlendirildiğini çok iyi görüyoruz” diye konuştu.

‘AĞUSTOS AYINDA 27 KADIN KATLEDİLDİ’

Başaran, fail Orhan’ın üniformalı olmasının cezasızlık politikasını beraberinde getireceğini söyledi. "Görevinden ihraç edildi ancak elini kolunu sallayarak bu suçu işleme iradesinin devam ettiğini görüyoruz" diyen Başaran, Ağustos ayı içinde 27 kadının erkekler tarafından katledildiğini belirtti.

AK Partili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde ölen Nadira Kadirova için iktidara “Ne yaptın” diye soran Başaran, “Bırakın dokunulmazlığının kaldırılmasını, dosya takipsizlikle sonuçlandırıldı. Ailesi defalarca çağrı yapmasına rağmen bu konu ile ilgili bir araştırma yapılmadı ve üstü örtüldü. Genç bir kadın bir milletvekilinin evinde, silah kullanmasını bilmediğini söylenmesine rağmen yaşamını yitirdi. Bizden hesap sormaya çalışanlar bu konularda en son hesap soracak kişiler. AKP tüm kurumlarında erkekliği inşa eden bir iktidardır. Meclis’ten partisine sokaklara kadar her alanda erkekliği inşa ediyor, her alanda erkekliği kadınlara karşı bir saldırı aracı olarak kullanıyor. Kadınlar bu ülkede güvende değil" diye konuştu.

Başaran, son olarak kadınlara seslenerek, “Güvensiz bir yaşam oluşturdular, yaşam alanı bırakmadılar ancak bunlara karşı çok güçlü kadın gücümüzün olduğunu, mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi ve bu erkek egemen düzeni hep birlikte yeneceğimizi biliyoruz” dedi. (MA)

Bayan Değil Kadın... Ayşe Acar Başaran: Türkiye'nin hangi kentinde kadınlar özgür hissediyor?Bayan Değil Kadın... Ayşe Acar Başaran: Türkiye'nin hangi kentinde kadınlar özgür hissediyor?

Etiketler HDP başaran kadirova