Polonez işçilerini tehdit eden emniyet müdürü hakkında suç duyurusu

CHP’li Mahmut Tanal, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan hakkında Polonez işçilerini tehdit ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez gıda fabrikası önünde eylemle haklarını arayan işçileri, "Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile işe giremez" şeklinde sözleri nedeniyle İstanbul Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan hakkında "tehdit" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Tanal, şikayet dilekçesinde; sendikalaşma sebebi ile işten çıkarılan işçilerin yapmış olduğu eylemin, adli işlem tehdidi ile engellenmesinin İş Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Anayasa ve ve işçilerin örgütlenme ve sendika kurma haklarını güvence altına alan 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'na aykırılık oluşturduğunu ifade etti.

Tanal, TCK'nın tehdit, şantaj, görevi kötüye kullanma ve sendikal hakları kullanılmasının engellenmesini düzenleyen 106, 107, 257 ve 118. maddeleriyle Anayasa’nın "sendika kurma hakkı" başlıklı 51'inci maddesi uyarınca Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan'ın cezalandırılmasını talep etti.