Polonez işçilerinin eylemine polis engeli: İşçiler altında oturmasın diye ağaçları kesmişler

Tek Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, Polonez işçilerinin gölgesinden yararlanmaması için kesilen ağaçların görüntülerini paylaştı.

Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tek Gıda İş Sendikası'na üye olduğu için işten atılan işçilerin Polonez Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eyleme polis biber gazıyla saldırdı.

Tek Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, işçilerin eylem yapacağı alandaki ağaçların eylemden önce kesildiği görüntüleri paylaşarak işçiler gölgesinden yararlanmasın diye ağaçların kesildiğini duyurdu. 

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Karlıkaya, "Emniyet güçleri basın açıklaması yapan işçinin önünü kesene kadar işçiler gölgesinde oturmasınlar diye ağaçları kesen Polonez işverenin pervasızlığının önünü kessinler. Ama herkes görecek biz daha yeni başlıyoruz" dedi.

100'DEN FAZLA İŞÇİ İŞTEN ÇIKARILDI

İstanbul’un Çatalca ilçesinde bulunan Polonez gıda fabrikasında ağır çalışma koşullarına ve düşük ücretlere karşı Tek Gıda-İş Sendikası’nda örgütlenen işçilerden 13’ü işten çıkarılmıştı. Ardından 100’den fazla işçi de sabah çalışmak için geldiği fabrikada işten çıkarıldıklarını öğrenmişti. İşçiler, fabrika önünde başlattığı direnişin 28’inci gününde bugün eylemlerini İstanbul Ataşehir’deki Polonez Genel Müdürlüğü önüne taşıdı.

 

(SOSYAL MEDYA)