'Popülizm' eleştirisine Tunç Soyer'den yanıt: "Mühendis, doktor maaşı düşük; işçilerimizinki yüksek değil"

Ekşisözlük yazarı işçilere zammı "Popülizm" diye eleştirip "Vasıfsız insan maaşı mühendis, doktor maaşını geçti" yazdı. Soyer cevap verdi: "Mühendis, doktor maaşı düşük; işçilerimizinki yüksek değil."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinde toplu sözleşme imzalandı. İşçilerin maaşına yüzde 26 ile 30 arasında zam yapıldı. Sözleşme ile, evli ve 2 çocuk sahibi bir işçinin maaşı, sosyal yardımlar, yol ve 300 TL alışveriş kartı dahil en az 7 bin 134 TL oldu.  

Sözleşmeyle ilgili "Belediyeden 7 bin 134 TL maaş alan vasıfsız insan" başlığı açan bir ekşisözlük yazarı belediyeyi "maaş popülizmi" yapmakla suçladı. "TİS ile vasıfsız elemanların maaşlarının mühendis ve doktor maaşlarını geçti" diyen yazar "Maaş popülizmi ile nereye varmaya çalışılıyor? Bu nasıl bir cahilliktir?" ifadelerini kullandı.

'DOKTOR MAAŞLARI DÜŞÜK'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter'dan eleştiriye yanıt verdi: "Ülkemizdeki asgari ücret, mühendis, doktor maaşları düşük; işçilerimizinki yüksek değil."

"4 kişilik bir hanenin yoksulluk sınırının 9 bin 332 TL olduğunu biliyor musunuz?" diye soran Soyer şöyle devam etti: "Asıl konu hak ettiği maaşı alan işçilerimiz değil, hak ettiğini alamayan vatandaşlarımız. Emek mücadelesinde emekçilerimizle omuz omuza olmayı sürdüreceğiz çünkü beraber güçlü, birlikte İzmir’iz." (HABER MERKEZİ)