Premier Lig'de Şöhretler Müzesi'nin yeni üyesi Lampard

İngiltere futbolunun en önemli isimlerinin dahil edildiği Şöhretler Müzesi'ne Shearer, Henry, Cantona ve Keane'in ardından Frank Lampard da seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig'in Şöhretler Müzesi'ne seçilen beşinci oyuncu Frank Lampard oldu. Chelsea tarihinin sembol isimlerinden olan Lampard, taraftarlar ve Premier Lig temsilcilerinin oylarıyla seçildi.

Şöhretler Müzesi'nin ilk iki üyesi Alan Shearer ve Thierry Henry olmuştu. Dün Eric Cantona ve Roy Keane'in de seçildiği açıklandı. Müzenin 5. üyesi ise Lampard oldu. Premier Lig'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Shearer, Henry ve Steve Sidwell'ın Lampard'la ilgili görüşleri paylaşıldı.

KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde 1995'te West Ham United'da başlayan Lampard, 2001 yılında 23 yaşındayken Chelsea'ye transfer oldu ve 13 yıl boyunca Londra temsilcisinde forma terletti. 2014'te New York City takımına transfer olan Lampard 2017'de futbolu bıraktı. 

Premier Lig'de 611 maça çıkan Lampard 177 gol atıp 117 asist yaptı. 3 kez ligde şampiyonluk sevinci yaşayan Lampard, 2005 yılında İngiltere'de yılın futbolcusu seçildi.  

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapan 42 yaşındaki Lampard, 4 Temmuz 2019 - 25 Ocak 2021 tarihleri arasında Chelsea'yi çalıştırdı. (HABER MERKEZİ)