Prigojin: Amacımıza ulaştık, cephede yeni zaferlerimizi göreceksiniz

Rusya'daki 'darbe' girişiminin mimarı Wagner'in patronu Prigojin yeni açıklama yaptı: Adalet yürüyüşümüz, toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyordu. Büyük ölçüde başardık...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus paralı asker şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, geçen ay Rusya yönetimine karşı başlattıkları silahlı "isyan"la amaçlarına ulaştıklarını öne sürdü.

Prigojin, Telegram'dan paylaşılan sesli mesajında, 'adalet Yürüyüşü' olarak tanımladığı isyanla ilgili açıklama yaptı. “Halkın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu” belirten Prigojin, “Adalet yürüyüşümüz, hainlerle mücadeleyi ve toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyordu. Bence bunu büyük ölçüde başardık. Yakın bir zamanda cephede yeni zaferlerimizi göreceğinizden eminim.” dedi.

Şirketin resmi sosyal medya hesabı olarak bilinen bir Telegram kanalından yapılan paylaşımda da “Wagner’in özel askeri operasyona geçici olarak katılmaması ve Belarus’a taşınması nedeniyle Wagner’in bölgesel savaşçı alım merkezlerinin çalışmalarının bir ay süreyle askıya alındığı” ifade edildi. (HABER MERKEZİ)