Prigojin'in ölümünden önce çekilen görüntüleri yayınlandı: 'Her şey yolunda'

Afrika'da kaydedildiği ileri sürülen görüntülerde Prigojin, "Beni ortadan kaldırmayı ya da özel hayatımı tartışmayı seven insanlar için söylüyorum, her şey yolunda" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uçak kazasında hayatını kaybettiği açıklanan Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin’in, ölümünden birkaç gün önce çekilen görüntüleri yayınlandı. Afrika'da kaydedildiği ileri sürülen görüntülerde Prigojin, güvenliğine yönelik olası tehditlerle ilgili konuşuyor.

Wagner'e bağlı Grey Zone Telegram kanalı tarafından yayınlanan videoda Wagner lideri, "Hayatta olup olmadığımı, nasıl olduğumu tartışanlar için, şu anda hafta sonu, Ağustos 2023'ün ikinci yarısı, Afrika'dayım" ifadelerini kullanıyor. Prigojin, şöyle devam ediyor: "Yani beni ortadan kaldırmayı ya da özel hayatımı, ne kadar kazandığımı ya da başka şeyleri tartışmayı seven insanlar için söylüyorum, her şey yolunda."

Hareket halindeki bir araçta çekilen videonun yeri ve tarihi hakkında doğrulanmış bir bilgi henüz yok. Ancak, Prigojin'in videoda giydiği kamuflaj kıyafeti, şapkası ve sağ kolundaki saatinin 21 Ağustos'ta Afrika'da çekildiğini söylediği son videosundakiler ile aynı olduğu görülüyor.

Ne olmuştu?

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 23 Ağustos Çarşamba akşamı ülkenin Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı. Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemlerince düşürüldüğü öne sürülmüştü.

Kremlin, Prigojin'in ölümünde dahli olduğu iddialarını reddederken, Rusya Soruşturma Komitesi, 27 Ağustos Pazar günü bir açıklama yaparak, düşen uçakta bulunan 10 kişi üzerinde yapılan genetik testlerin tamamlandığını, daha önce öldüğü açıklanan 10 kişinin kimliklerinin testler sonucunda teyit edildiğini duyurmuştu. Böylelikle Prigojin'in uçağın düşmesi sonucu öldüğü Rusya tarafından resmi olarak teyit edildi.

Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı ayaklanma başlatmış, Prigojin 'vatana ihanet' ile suçlanmıştı. 'Ayaklanma', Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler wagner prigojin rusya