Procol Harum'un söz yazarı Keith Reid hayatını kaybetti

Procol Harum'un söz yazarı Keith Reid, kanser nedeniyle 76 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock grubu Procol Harum'un söz yazarı Keith Reid, 76 yaşında kanser nedeniyle Londra'daki bir hastanede hayatını kaybetti. İki yıl kanser tedavisi gören sanatçının ölümünü grup duyurdu. 

The Guardian'ın aktardığına göre, grup, sosyal medyada, "Sözleri türünün tek örneğiydi ve grubun yarattığı müziği şekillendirmeye yardımcı oldu. Yaratıcı, gerçeküstü ve çok katmanlı sözleri, Procol hayranları için bir zevkti ve tasarımlarının karmaşıklığı, Procol Harum kataloğunun güçlü bir ekiydi. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" ifadelerini kullandı. 

1967 yılında Southend-On-Sea'de kurulan Procol Harum'un şarkısı A Whiter Shade of Pale'in single'ı 10 milyondan fazla kopya sattı. Grubun icracı bir üyesi olmasa da Keith, 2022'de hayatını kaybeden vokalist Gary Booker ile birlikte grubun kurucu üyelerinden biriydi. 1967 ile 1977 yılları arasında birlikte olan grup sonra dağılmış 1991'de yenilenerek yeniden ortaya çıkmıştı. Procol Harum toplamda 12 albüm yaptı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)