Prof. Akın: Öyle 14 gün yasakla bu dönemi aşamayız, tek çare aşı

Gazeteci Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutant virüsün etkisinin önümüzdeki günlerde daha çok görüleceğini söyledi. Akın "Öyle 14 gün sokağa çıkma yasağı ile bu dönem bunu aşamayız. O hastanelerin çok yük altında olduğu, yoğun bakımların tıka basa dolduğu dönem için geçerli. Tek çaresi aşıya ulaşmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni normalleşme adımlarına karşın korona virüsü vakalarındaki artış sürerken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutant virüsün etkisine dikkat çekti. Akın, çözüm aşıda olduğunu vurguladı.

Muharrem Sarıkaya Habertürk'teki yazısında, normalleşme tavsiyelerini belirleyen ekipte yer alan Prof. Akın ile sohbetini aktardı. Sarıkaya şunları yazdı:

 

İllerin renginin maviden kırmızıya doğru bir yol izlediğine vurgu yapan Prof. Dr. Akın, mutant virüsün yarattığı olumsuz etkinin de bunda önemli rol oynadığını söyledi.

Bunun önümüzdeki günlerde daha etkili bir şekilde görüleceğini belirterek şu noktaya işaret etti:

“Bunu çözmenin tek yolunun aşı olduğunu biliyoruz. Öyle 14 gün sokağa çıkma yasağı ile bu dönem bunu aşamayız. O hastanelerin çok yük altında olduğu, yoğun bakımların tıka basa dolduğu dönem için geçerli. Tek çaresi aşıya ulaşmak; İsrail aşılama sonucu toplumun %98.6 oranında vaka sayısını azalttı.”

İNGİLTERE MUTANTI İKİ KAT ARTTIRDI…

Prof. Dr. Akın’ın dikkat çektiği diğer nokta, İngiltere’de ilk ortaya çıkan mutantının Türkiye’deki etkisini çok arttırması.

Hasta etme gibi etkisinin az olduğuna yönelik yanlış kanıyı da ortadan kaldıran önemli bir veri sundu:

“And Point adını verdiğimiz son noktadaki duruma bakılmalı. İngiltere’de mutant ortaya çıkmadan önce 2,8 iken, mutant ile birlikte 4,1’e çıktı. Eğer vaka sayısı 25 bine ulaşırsa, o zaman hastaneye yatan sayısında da ciddi yükselme olur…”

Aşının İngiliz mutantına karşı etkisinin net görüldüğünü de belirtti.

Son noktada sorunun temel çözümünü aşıda gösterdi…