Prof. Dr. Bekir Karasu'nun öldürüldüğü belirlendi: Savcılıktan gizlilik kararı

Ön otopside Prof. Dr. Bekir Karasu'nun boğularak öldürüldüğü belirlendi. 5 şüphelinin işlemleri devam ederken, savcılık soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de kayıp olarak aranırken, Porsuk Çayı'nın Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Karacaşehir Mahallesi'nden geçen bölümünde ellerinden iple bağlanmış halde cesedi bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Karasu, toprağa verildi. Ön otopside ise Karasu'nun boğularak öldürüldüğü tespit edildi. 5 şüphelinin gözaltında olaya ilişkin savcılık, dosya hakkında gizlilik kararı aldı. 

DHA'nın haberine göre, Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu, 27 Haziran’da evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesi ve yakınları çevrede yaptığı aramalarda Karasu’ya ulaşamayınca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusunda bulundu.

Polisin yaptığı araştırmada, Karasu'ya ait aracın son olarak Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi'ndeki Nabi Avcı Bulvarı'ndan geçiş yaptığı belirlendi.

MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) görüntülerinin yanı sıra cep telefonu sinyallerini takip eden polis ekiplerince, Karasu’nun cansız bedeni Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Karacaşehir Mahallesi’nden geçen Porsuk Çayı’nda bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde otopsisi yapılan Karasu’nun boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Yakınları tarafından hastanedeki işlemlerinin ardından alınan Prof. Dr. Bekir Karasu’nun cenazesi, öğretim üyesi olduğu Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı önüne getirildi. Karasu için burada tören düzenlendi.

'KİMSEYİ KIRMAYAN, ÇOK MÜTEVAZİ VE ÇOK İYİ BİR İNSANDI'

Törene Prof. Dr. Bekir Karasu’nun annesi Solmaz, erkek kardeşi Mustafa Karasu ile akademisyenler, öğrenciler ile Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan katıldı.

Rektör Adnan Özcan, Bekir Karasu’nun çok sevilen bir insan olduğunu ifade ederek, "Biz gerçekten kendisini çok seviyoruz. Hocamız çok uzun yıllar önce özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın, cam seramikle ilgili olarak, çok iyi kitaplar yazdılar o dönemde. Bilimsel anlamda birçok çalışmaya katkı verdi. Geçmiş yıllarda epey sayıda atıf aldı, birçok sayıda makalesi vardı. Bölümümüzün daha sonra malzeme mühendisliğine evrildiği dönemde de çok büyük katkıları oldu. Benim hatırladığım kimseyi kırmayan, çok mütevazi ve aynı zamanda da çok iyi bir insandı" dedi.

Törende Prof. Dr. Karasu’nun annesi Solmaz Karasu ile kardeşi Mustafa Karasu taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Prof. Dr. Karasu’nun cenazesi okunan özgeçmişi ve duaların ardından Tepebaşı ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde Merkez Fatih Camii’ne getirildi. Cenazeye Karasu ailesinin yakınları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Bekir Karasu, kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Bekir Karasu hakkındaki cinayet soruşturmasında gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki sorguları sürüyor.

Öte yandan savcılık, Karasu’ya ilişkin soruşturma dosyasıyla ilgili gizlilik kararı aldı.

(HABER MERKEZİ)