Prof. Dr. Cem Say görevine iade edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyım rektör Naci İnci tarafından nisan ayında Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say hukuk mücadelesini kazandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetim tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan ‘paraşüt’ atamalara karşı yasal süreç başlattığı gerekçesiyle, hukuksuz bir şekilde Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. Cem Say, mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre Say kararın ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  

“Boğaziçi yönetimi genel olarak hukuksuzluk yapıyor ama bu acayip derecede hukuksuz bir durumdu. Hukuk profesörleri de kararı görünce ‘böyle bir şey olamaz yönetmelikte apaçık yazan bir şey, seçimle gelinen tek akademik makamdır anabilim dalı başkanlığı’ gibi ifadeler kullanmışlardı. Konu hakkındaki yönetmelik o kadar açık ki. Anabilim dalındaki hocalar seçim yapıyorlar, daha sonra da dekan onların seçtiği kişinin atamasını yapıyor. Dekanın bir takdir hakkı yok, seçimden sonra keyfi görevden alma hakkı da yok. Suçun kanıtlanmış belgelenmiş olması gerekir görevden alma için. Bende öyle bir durum da yoktu. Paraşüt sistemiyle yapılan atamalara karşı dava hakkımı kullandığım için bana karşı bir süreç başlatıldı. Yaptığım da suç olmadığından mahkeme kararı hukuk dışı ve beklemesinde sakınca olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.”

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)