Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

ABD'de yaşayan ve kanser tedavisinin Türkiye'de devam etmesini isteyen Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Prof. Dr. Başgöz, Türkiye'ye dönmenin sevincini, şair Enver Gökçe'nin "Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dizesiyle anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Indiana eyaletinde bir hastanede kanser tedavisi gören ve pandemi nedeniyle seyahat edemeyen Türkçeyi ve Türk folklorunu dünyaya tanıtan Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. 

Son iki yılda durumu ağırlaşan Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün, geçen ağustos ayında yatağından kalkmaya çalışırken düşmesi sonucu kaburgaları kırıldı. O tarihten bu yana yatağından kalkamayan ve salgın nedeniyle tedavisinde zorluklar yaşayan Prof. Dr. Başgöz'ün geçtiğimiz haftalarda tedavisine Türkiye'de devam etmek istediği duyuruldu. Prof. Dr. Başgöz'ün Türkiye'ye dönme talebinin basına yansıması ardından Sağlık Bakanlığı önceki gün ABD'ye ambulans uçak gönderdi. Prof. Dr. İlhan Başgöz'ü taşıyan ambulans uçak, Indianapolis'ten Türkiye'ye hareket etti. Uçak, bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Burada sağlık görevlileri tarafından karşılanan uçakta bulunan Başgöz, sedyeyle alınarak ambulansa taşındı.

Prof. Dr. Başgöz, yurt dışında 33 senedir çalışmanın yorgunluğu içinde olduğunu ifade ederek,  "Memleketime dönmemin sevincini Enver Gökçe'nin bir dizesiyle anlatacağım: 'Senin emekçin olaydım şen olası türküsü, dost kokusu, dost selamı Türkiye'" dedi. Çok yorgun olduğunu ve konuşamayacağını belirten Prof. Dr. Başgöz, tedavisi için Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. (AA)