Prof. Dr. Mustafa İnan'ın hayatı belgesel oldu

Oğuz Atay'ın 'Bir Bilim Adamının Romanı' kitabına konu olan ve İTÜ’de 1957-1959'da rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Mustafa İnan anısına hazırlanan belgeselin ilk gösterimi 11 Kasım'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Oğuz Atay'ın 'Bir Bilim Adamının Romanı' isimli kitabına konu olan Prof. Dr. Mustafa İnan anısına bir belgesel hazırladı. "Bir Ekol Yaratmak: Mustafa İnan" adlı belgeselin ilk gösterimi, 11 Kasım Perşembe günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak. 

İTÜ’de 1957-1959 yılları arasında rektörlük görevinde bulunan İnan anısına hazırlanan belgeselin yönetmenliğini Zafer Çelik üstlenirken, yapımcılığını ise Kara Film yaptı. Belgeselden elde edilecek telif gelirinin Mustafa İnan Bursu'na aktarılması amaçlanıyor. 

Prof. Dr. Mustafa İnan'ın biyografisinin ele alındığı belgeselin gösterimi 11 Kasım Perşembe günü saat 19.00'da YouTube kanalından canlı olarak da izlenilebilecek.

Foto-elastisite konusunda araştırma yapmış ilk Türkiyeli bilim insanı olan Prof. Dr. Mustafa İnan, 1954-1957 yıllarında İTÜ İnşaat Fakültesi dekanlığı yaptı. İnan, 1957 ile 1959 yılları arasında da aynı üniversitede rektörlük görevinde bulundu. (AA)