Prof. Dr. Okan Tüysüz: Kayseri’deki deprem etkinliği bir deprem fırtınası şeklinde sürüyor

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Kayseri'de bu sabah meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili "Kayseri’deki deprem etkinliği bir deprem fırtınası şeklinde sürüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AFAD verilerine göre  saat 05.28'de merkez üssü Kayseri'nin Hacılar ilçesi olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medyada depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüysüz, 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili  “Kayseri’deki deprem etkinliği bir deprem fırtınası şeklinde sürüyor. Deprem fırtınaları çok sayıda depremin irili ufaklı bir arada olduğu, genellikle orta büyüklüğe erişen bir hareketliliktir. En son Akhisar’da uzun süren bir fırtına olmuştu" ifadelerini kullandı.

Tüysüz, "6 büyüklüğünde bir depremin enerjisini boşaltmak için 1000 tane 4 büyüklüğünde ya da 32000 tane 3 büyüklüğünde deprem olması gerekir" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan da "Kayseri diri kırıklarla örülüdür. Ancak çok büyük depremler üretmezler. Kayseri'de olan M4,9luk deprem K.Maraş M7,9'ca irkitilmiştir. 1835'de M6,5'luk 8 şiddetindeki deprem ürettiği en büyük depremdir. Bir süre sarsılıp geçeceğini umuyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler deprem kayseri