Protestocu, kendini kale direğine bağladı: 'İsrail'e kırmızı kart'

Glasgow'da oynanan İskoçya-İsrail maçı öncesinde bir eylemci kendini kale direğine bağladı. Polis, Gazze'ye destek için eylem yapan protestocuyu gözaltına aldı, seyircisiz maç 45 dakika geç başladı.

"İsrail'e kırmızı kart" (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Kadınlar Euro 2025 Ligi B Grubu'nda İskoçya ve İsrail arasında yapılan futbol maçında stat içinde ve dışında protestolar düzenlendi. Ön eleme maçı 'kapsamlı güvenlik istişarelerinin ardından' seyircisiz oynanırken, maç öncesi üzerinde siyah bir tişört, tişörtünün üzerinde ise "İsrail'e kırmızı kart" yazılı bir eylemci, kendini kale direğine bağladı. Stadın dışında toplanan 400 kadar eylemci de İsrail'i protesto etti.

The Times of Israel'in aktardığına göre, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıları protesto etmek isteyen eylemciler, dün Glasgow'daki Hampden Park'ın dışında toplandı. Protestocular, ellerinde küçük tabutlar ve Filistin bayrakları taşıdı. Eylemciler ayrıca "İsrail takımı Glasgow'a hoş gelmedi" yazılı dövizler açtı. 

EYLEMCİ GÖZALTINA ALINDI

Maç ise kendisini kale direğine bağlayan bir protestocu sebebiyle 45 dakika kadar geç başladı. Üzerinde "İsrail'e kırmızı kart" yazısının olduğu tişört giyen eylemci, kendini bir bisiklet kilidiyle kale direğine bağladı. Eylemci, protestosunun ardından gözaltına alındı. Kendini direğe bağlayan eylemcinin nasıl içeri girdiğin netlik kazanmadı. Oyun başladıktan sonra ise eylemciler tepkilerini dile getirmek için yuhaladı, ıslık çaldı ve havai fişek patlattı.

İskoçya Futbol Federasyonu, 21 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, maçın sekteye uğraması olasılığına ilişkin endişelerini de dile getirerek müsabakanın seyircisiz oynanacağını açıklamıştı. 4 Haziran'daki Macaristan maçı da benzer şekilde seyircisiz oynanacak. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)