PSK Genel Başkanı Tek: Amacımız ortak bir Kürt siyaseti oluşturmak

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, Hakkari’de sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Tek, ortak bir Kürt siyaseti yürütülmesinden yana olduklarını söyledi.

Mesut Tek
Google Haberlere Abone ol

Mimar Kaya

HAKKARİ - Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Genel Başkan Yardımcısı Tayip Kızılyıldız ve parti üyeleriyle birlikte Hakkari’de sivil toplum örgütü temsilcilerine ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet, ilk olarak Hakkari Barosu Başkanı avukat Ergül Canan’ı makamında ziyaret etti. Bölgedeki hak ihlalleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinin ardından Tek ve beraberindekiler sırasıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

‘BU ZİYARETLERİMİZİ DİĞER KÜRDİSTAN BÖLGELERİNDE DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Temasları hakkında açıklama yapan Tek, “Parti olarak Kürdistan’ın birçok yerinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ziyaret edip bölgenin sorunlarını ve yüz yüze kaldıkları zorluklara yönelik görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Dersim, Ağrı ve Van’da STK temsilcileriyle bir araya geldiklerini anımsatan Tek, “Ziyaret ettiğimiz STK temsilcileri farklı bir siyasi partiye yakın olabilir. Ama biz onlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandık. Görüşlerimizi dinlediler. Onlar da kendi görüş ve önerilerini bizlere ilettiler. Eleştirilerini dostça dile getirdiler. Biz de dostça dinledik. Onların eleştirileri önerileri önümüzdeki dönemde mücadelemizde bize yardımcı olacaktır. Bu ziyaretlerimizi diğer Kürdistan bölgelerinde devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ KÜRTLERİN İŞ BİRLİĞİYLE HAREKET ETMESİDİR’

"Bizim amacımız Kürtlerin iş birliğiyle hareket etmesidir" diyen Tek, "Yurtsever hareketinin, Kürt siyaset partilerinin ve Kürt demokratik örgütlerin bir araya gelerek ortak bir Kürt siyasetinin oluşturulması önümüze hedef koymuştur. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.