Pülümür ve Munzur Vadisi'nde ormana giriş yasağı getirildi

Pülümür ve Munzur vadilerindeki ormanlık bölgelere, yörede yaşayan köylüler haricinde yasak getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de orman yangınlarıyla mücadele gerekçesiyle 4 aylık yasak getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kent sınırları içerisindeki ormanlarda ateş yakılmasının yasak olduğu belirtilerek, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Pülümür ve Munzur vadilerindeki ormanlık bölgelere, oralarda yaşayan köylüler dışında giriş çıkışın yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada şöyle denildi: "Pülümür ve Munzur vadilerinde ateşli, ateşsiz piknik yapmak, kamp yapmak, çadır kurmak yasaktır. Mahalli köylülerin işi gereği ormana giriş ve çıkışları dışında izinsiz olarak ormanlara giriş ve çıkış yasaklanmıştır. Köy muhtarları, köy bekçileri vasıtasıyla gerekli gözetmeler yaptırılarak şüpheli şahısların tespiti halinde derhal güvenlik güçlerine ve orman teşkilatına haber vereceklerdir."

 Geçen ağustos ayında Dersim'de bulunan ve Türkiye’de alan bakımından en büyük ikinci milli park olan Munzur Vadisi Milli Parkı ve birçok noktada orman yangınları çıkmıştı. Yangına müdahale yetersiz kalırken, Dersim Belediyesi ve köylülerin çabaları da engellenmişti. (HABER MERKEZİ)