Putin Gorbaçov'un doğum gününü kutladı

Rusya lideri Putin SSCB'nin son devlet başkanı Gorbaçov'un doğum gününü kutladı. Rus haber ajansı TASS, Putin'in bugün 91 yaşına giren Gorbaçov'u bir mektupla tebrik ettiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) çöküşünün mimarlarından son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un doğum gününü kutladı.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Putin 2 Mart 1931 doğumlu Gorbaçov'a 91'inci yaşını kutlayan bir mektup ulaştırdı. Kremlin'in web sitesinde de yayınlanan mektupta, "Uzun ve tatminkâr bir hayat yaşadınız ve haklı olarak büyük bir prestij ve tanınma kazandınız. Bugün çok yönlü çalışmanızın, çok ihtiyaç duyulan sosyal, eğitimsel, hayırsever projelerin uygulanmasına ve kalkınmaya katkıda bulunması sevindiricidir" denildi.

Aynı zamanda Uluslararası Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı Başkanı olan Gorbaçov'u Putin'in tebrik ettiği belirtilen haberde, "Başkan, 91 yaşındaki eski lidere sağlık, dinçlik ve en iyisini diledi" ifadeleri yer aldı. 

Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin son Genel Sekreteri (1985-1991) ve birliğin son Devlet Başkanı (1990-1991) olan Gorbaçov, ABD ve Batı'yla yakın ilişkiler kurması üzerine Aralık 1990'da Nobel Barış Ödülü'yle ödüllendirilmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler gorbaçov rusya sscb