Putin ile Esad görüştü: 'Gazze'ye derhal insani yardım ulaştırılmalı'

Putin ve Esad'ın, 'İsrail'in Gazze'yi bombalamasını ve halkın yerinden edilmesini durdurmanın gerekliliğine dikkat çektiği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. SANA'nın aktardığına göre iki lider, Gazze Şeridi'ne acil insani yardım ulaştırılması ihtiyacının altını çizdi. Putin ve Esad'ın, 'İsrail'in Gazze'yi bombalamasını ve halkın yerinden edilmesini durdurmanın gerekliliğine dikkat çektiği' de kaydedildi.

PUTİN 'EGEMEN BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULMALI' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde çatışmalara ilişkin konuşan Putin, İsrail'in Filistinlilerin topraklarının bir kısmını askeri güçle işgal ettiğini belirterek, "Başkenti Doğu Kudüs'te olan egemen bir Filistin devletinin kurulması olan temel siyasi meseleleri çözmeden, sorunu bir bütün olarak çözmek imkansızdır" demişti. ABD'nin bu yolla temel siyasi sorunları çözümünü maddi yardımla değiştirmeye çalıştığını savunan Putin, şöyle devam etmişti:

"İnsanların sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi önemli, ancak yeterli değil. Başkenti Doğu Kudüs'te olan egemen bir Filistin devletinin kurulması olan temel siyasi meseleleri çözmeden, sorunu bir bütün olarak çözmek imkansızdır. Ancak bahis tam olarak bunun üzerine oynanmıştır." (DIŞ HABERLER)