Putin: Türkiye'nin doğalgaz altyapısı önemli potansiyele sahip

Türkiye'de yeni bir 'gaz merkezi' kurma planını yineleyen Putin, yeni ortaklarla ticari iş birliğini genişleteceklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesiyle ilgili stratejik gelişim ve ulusal projelere ilişkin bir toplantı sırasında Rusya ile Türkiye’nin doğalgaz ticareti için elektronik bir platform oluşturabileceklerini ve bunu aylar içerisinde yapabileceklerini belirtti. Batı'nın yaptırımlarıyla mücadele etmek için yeni ortaklarla ticari iş birliğini genişleteceklerini söyleyen Putin, Türkiye'de yeni bir 'gaz merkezi' kurma planını yineledi.

Rusya lideri, "Türkiye'nin doğalgaz altyapısı önemli potansiyele sahip. Kurulacak doğalgaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir" dedi.

Putin, şöyle devam etti: “Avrupalı alıcılarımız için nihai fiyatı büyük Türkiye’de oluşturulacak merkezde belirleyeceğiz. Zira (Avrupalı alıcılar) kendi merkezlerinde bu çılgınlığı yarattılar. Şimdi de kendi elleriyle kendi kendine yaptıkları için bizli suçlu konumuna sokmaya çalışıyorlar." (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Putin gaz Türkiye Rusya