Putin'e suikast iddiası: Zelenskiy reddetti, Rusya'dan 'fiziksel tasfiye' çağrısı geldi

Zelenskiy, Kremlin'in 'suikast' iddiasını reddederek "Putin’e saldırmadık" açıklamasında bulundu. Medvedev ise, Zelenskiy için 'fiziksel olarak ortadan kaldırma' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin’deki konutuna gece İHA’larla saldırı girişiminde bulundukları iddialarına ilişkin, "Putin’e saldırmadık, biz bunu mahkemeye bıraktık" dedi.

Zelenskiy, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de katıldığı Nordik-Ukrayna Zirvesi'nin ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir ile basın toplantısı düzenledi. Zelenskiy, Finlandiya'yı NATO'ya üye olduğu için kutladı ve İskandinav ülkelerinin liderlerine Kiev'e destekleri için tek tek teşekkür etti.

'KENDİ BÖLGEMİZDE SAVAŞIYORUZ'

AA'nın aktardığına göre Zelenskiy, Putin’in Kremlin’deki konutuna gece İHA’larla saldırı girişiminde bulundukları iddialarını reddederek, "Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Kendi bölgemizde savaşıyoruz. Köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin’e saldırmadık, biz bunu mahkemeye bıraktık" diye konuştu.

'ONA İHTİYAÇ YOK'

Öte yandan, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, dün Kremlin’e yapılan saldırıyı "terör eylemi" şeklinde tanımlayarak “Bugünkü terör saldırısının ardından Zelenskiy ve zümresinin fiziki tasfiyesinden başka seçenek kalmadı” dedi. Saldırının bir "terör eylemi" olduğunu belirten Medvedev, “Bugünkü terör saldırısının ardından, Zelenskiy ve zümresinin fiziki tasfiyesinden başka seçenek kalmadı. Ona koşulsuz teslim anlaşması imzalanması için bile ihtiyaç yok” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Kremlin’den yapılan açıklamada Ukrayna'nın, Putin'in Kremlin Sarayı'ndaki konutuna İHA’larla saldırı girişiminde bulunduğu ileri sürülmüştü. Moskova, Kiev'in eylemlerini 'planlı bir terör eylemi' ve Zafer Günü arifesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik bir 'suikast girişimi' olarak değerlendirdi.

Saldırı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nda olmadığı belirtilmiş, açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: "İki insansız hava aracı Kremlin'i hedef aldı. Ordu ve özel servisler tarafından radar savaş sistemlerini kullanarak zamanında alınan önlemler sonucunda cihazlar devre dışı bırakıldı. Rusya, gerekli gördüğü anda ve gerekli gördüğü yerde saldırıya karşılık verme hakkını saklı tutar." (DIŞ HABERLER)